Bira se najlepša pesma o vinu

02. Oktobar 2017
Bira se najlepša pesma o vinu

Ove godine će se u novembru u Novom Sadu održati jubilarni 10. "Dan mladog portugizera". Organizatori, osim što priređuju veliku svečanost u slavu vina, ljubavi, umetnosti i fruškogorske tradicije, zajedno sa Srpskom čitaonicom iz Iriga raspisuju i Konkurs za najlepšu pesmu o vinu.

Konkurs za najlepšu pesmu o vinu traje od 1. do 30. oktobra 2017. Svi detalji se mogu pronaći na internet stranici Mačkov podrum ili u Srpskoj čitaonici u Irigu (tel. 022/461-275).

Žiri će nakon završetka konkursa odabrati tri najlepše pesme, a pobednici će biti proglašeni na samoj svečanosti Dan mladog portugizera, koja će se održati 16. novembra 2017. u centru Novog Sada.



Pobednike čekaju i vredne nagrade, kako novčane, tako i u vidu proizvoda Mačkovog podruma, a osim toga, sve pesme koje žiri uvrsti u uži krug biće objavljene u kompilaciji pesama iz ovog takmičenja.

Tako su sve pesme iz užeg kruga prvih pet godina konkursa objavljene ove godine pod nazivom „Vino je poljubac postojanja“, što je ujedno i naslov pobedničke pesme iz prve godine konkursa.

Srpska čitaonica iz Iriga je najstarije čitalište na našim prostorima, osnovano 1842. godine i imala je veliku ulogu u očuvanju kulture i tradicije, a Mačkov podrum je porodična vinarija iz Iriga, veoma posvećena tradicionalnim vrednostima, u kojoj danas radi 6. generacija vinara.

Komentara (0)

Povezane vesti

Restoraterstvo
Gault&Millau gastronomski vodič 2024 - Srbija slavi vrhunac kulinarstva
25. April 2024
Ugledni gastronomski vodič Gault&Millau u saradnji sa Turističkom organizacijom Srbije na...
Restoraterstvo
Kuvari sa Mišelinovim zvezdicama pripremaju obroke za putnike Air France-a
12. Februar 2024
Ljudska čula se u kabini aviona, odnosno na visini od 10.000 metara iznad zemlje, ne...
Restoraterstvo
Održan prvi Michelin Masterclass u Srbiji
19. Januar 2024
Prestižni MICHELIN vodič, u saradnji sa Nacionalnom turističkom organizacijom Srbije, s...
Restoraterstvo
Kultna brza hrana Istanbula
28. Decembar 2023
Turska kuhinja je hvaljena na međunarodnom nivou, od restorana sa Mišelin zvezdicama do...