Bira se najlepša pesma o vinu

02. October 2017
Bira se najlepša pesma o vinu

Ove godine će se u novembru u Novom Sadu održati jubilarni 10. "Dan mladog portugizera". Organizatori, osim što priređuju veliku svečanost u slavu vina, ljubavi, umetnosti i fruškogorske tradicije, zajedno sa Srpskom čitaonicom iz Iriga raspisuju i Konkurs za najlepšu pesmu o vinu.

Konkurs za najlepšu pesmu o vinu traje od 1. do 30. oktobra 2017. Svi detalji se mogu pronaći na internet stranici Mačkov podrum ili u Srpskoj čitaonici u Irigu (tel. 022/461-275).

Žiri će nakon završetka konkursa odabrati tri najlepše pesme, a pobednici će biti proglašeni na samoj svečanosti Dan mladog portugizera, koja će se održati 16. novembra 2017. u centru Novog Sada.



Pobednike čekaju i vredne nagrade, kako novčane, tako i u vidu proizvoda Mačkovog podruma, a osim toga, sve pesme koje žiri uvrsti u uži krug biće objavljene u kompilaciji pesama iz ovog takmičenja.

Tako su sve pesme iz užeg kruga prvih pet godina konkursa objavljene ove godine pod nazivom „Vino je poljubac postojanja“, što je ujedno i naslov pobedničke pesme iz prve godine konkursa.

Srpska čitaonica iz Iriga je najstarije čitalište na našim prostorima, osnovano 1842. godine i imala je veliku ulogu u očuvanju kulture i tradicije, a Mačkov podrum je porodična vinarija iz Iriga, veoma posvećena tradicionalnim vrednostima, u kojoj danas radi 6. generacija vinara.

Comments (0)

Connected news

Restaurants
Kuvari sa Mišelinovim zvezdicama pripremaju obroke za putnike Air France-a
12. February 2024
Ljudska čula se u kabini aviona, odnosno na visini od 10.000 metara iznad zemlje, ne...
Restaurants
Održan prvi Michelin Masterclass u Srbiji
19. January 2024
Prestižni MICHELIN vodič, u saradnji sa Nacionalnom turističkom organizacijom Srbije, s...
Restaurants
Kultna brza hrana Istanbula
28. December 2023
Turska kuhinja je hvaljena na međunarodnom nivou, od restorana sa Mišelin zvezdicama do...
Restaurants
Mišlenova gastronomska ekspanzija: Čak 22 restorana u novoj selekciji za 2024.
18. December 2023
Treću godinu za redom svetski poznati gastronomski vodič MIŠLEN objavio je spisak...