"Vojvođanski kulinarski kup" doneo kragujevačkim kulinarima 2 Grand Prix-a

12. Septembar 2018
'Vojvođanski kulinarski kup' doneo kragujevačkim kulinarima 2 Grand Prix-a

Na međunarodnom kulinarskom takmičenju "2. Vojvodina culinary cup" koje je održano u Novom Sadu, kragujevački kulinari osvojili su prvo mesto u seniorskoj kategoriji i prvo mesto u juniorskoj kategoriji "THE BEST CHEF 2018".

Na takmičenju kulinara u Novom Sadu koji je održano 8. i 9. septembra 2018 godine, u najtežoj kulinarskoj disciplini "Crna Kutija", u kojoj kuvari imaju zadatak da pripreme jelo od nepoznatih namirnica, i sve to pod strogim sudijskim okom čuvenih kulinara Gerija Filbija (potpredsednika Svetske asocijacije master šefova iz Londona), Steve Karapandže, "Paklenog" Saše Mišića, Dragice Lukin i ostalih međunarodnih sudija, kulinari HoReCa asocijacije Kragujevac pokazali su svoja kulinarska umeća i još jednom dokazali da su kragujevčani u samom vrhu kulinarske scene u ovom delu Evrope.

Grand prix "The Best Junior Chef 2018" pripao je članu HoReCa asocijacije Kragujevac Uglješi Stepanović, a Grand Prix "The Best Senior chef 2018" pripao je članu HoReCa asocijacije Kragujevac Stefanu Ristoviću. Predsednik sudijskog žirija Geri Filbi toliko je bio oduševljen pokazanim znanjem Uglješe Stepanovića (21) koji je zasenio starije i iskusnije kolege, da ga proglasio za sveukupnog pobednika ovog takmičenja. Ostali takmičari HoReCa asocijacije su osvojili: Vladisav Milošević – zlato, Aleksandar Biševac – srebro, Nemanja Milovanović – merit diplomu.

Ovaj izvanredan rezultat ostvaren je u konkurenciji od 40 domaćih i stranih takmičara.

"Black Box" takmičenje je ozbiljna i izuzetno teška kulinarska disciplina gde ne možete da vršite neke ozbiljnije pripreme i od koje takmičari najviše zaziru. Na test se stavljaju sve kulinarske veštine, a najviše dolazi do izražaja kulinarska maštovitost i znanje.

- Nakon prošlogodišnjeg uspeha u timskom takmičenju, uspeli smo da održimo kontinuitet u radu i sasvim zasluženo osvojili oba Grand prix-a. Čestitam svim takmičarima, konkurencija je bila više nego ozbiljna, ali mislim da su iskustvo, uigran tim i pozitivna atmosfera koja vlada u našoj asocijaciji  presudili da odnesemo pobedničke pehare u Kragujevac. Nemamo odmora nakon ovog takmičenja, jer nas čeka  ozbiljno takmičenje sledećeg meseca u Novom Sadu "Gastro kup Srbija" na kojem ćemo pokušati da ponovimo odlične rezultate - istakao je prvi čovek HoReCa asocijacije Kragujevac Vujadin Vujadinović.

Komentara (0)

Povezane vesti

Restoraterstvo
Kuvari sa Mišelinovim zvezdicama pripremaju obroke za putnike Air France-a
12. Februar 2024
Ljudska čula se u kabini aviona, odnosno na visini od 10.000 metara iznad zemlje, ne...
Restoraterstvo
Održan prvi Michelin Masterclass u Srbiji
19. Januar 2024
Prestižni MICHELIN vodič, u saradnji sa Nacionalnom turističkom organizacijom Srbije, s...
Restoraterstvo
Kultna brza hrana Istanbula
28. Decembar 2023
Turska kuhinja je hvaljena na međunarodnom nivou, od restorana sa Mišelin zvezdicama do...
Restoraterstvo
Mišlenova gastronomska ekspanzija: Čak 22 restorana u novoj selekciji za 2024.
18. Decembar 2023
Treću godinu za redom svetski poznati gastronomski vodič MIŠLEN objavio je spisak...