“Ukusi Vojvodine” po treći put u Limanskom parku 7. i 8. septembra

19. Avgust 2019
“Ukusi Vojvodine” po treći put u Limanskom parku 7. i 8. septembra

Gastronomski praznik sa puno kvalitetne zabave i bogatom ponudom hrane i pića – festival „Ukusi Vojvodine“ - biće održan 7. i 8. septembra u Limanskom parku u Novom Sadu.

Na 3. festivalu „Ukusi Vojvodine“ predstaviće se oko 100 izlagača, proizvođača hrane i pića, malih gazdinstava i restorana tradicionalne kuhinje. Gosti će moći da se uvere u kvalitet njihove ponude, koja je u najvećem delu osobena baš za ovo podneblje. Ljuti kulen, sirevi sa orasima i bosiljkom, specifični oblici testenina, nasuvo sa krompirom i kupusom, supa od morke, sušeni proizvodi od mangulice, rezanci s makom i kitnikez, samo su deo bogatog gastronomskog menija.

- Bogatstvo Vojvodine u oblasti hrane i pića je izuzetno, ali i nedovoljno iskorišćeno. Gastronomski i vinski turizam u svetu su u ekspanziji, mi želimo da i Vojvodina iskoristi svoje kapacitete,a posebno želimo da podržimo male proizvođače da svoju ponudu razviju, učine je prepoznatljivom, i da se pred gostima koji dođu u Vojvodinu, bilo da su domaći ili strani, nađe izbor autentične, domaće i izuzetno kvalitetne hrane i pića - kaže Nataša Budisavljević Radišić, predsednik udruženja Interfest, organizatora Festivala.

Dvodnevni festival „Ukusi Vojvodine“ i ove godine nudi zabavni program. Za prave gastronome organizovane su besplatne radionice o hrani i piću, dobru atmosferu prave najbolji tamburaški i džez orkestri iz Vojvodine, dok će za dečju pažnju biti organizovani kvizovi i zabavne igre na otvorenom.

Deo „Ukusa Vojvodine“ po tradiciji je i međunarodno kulinarsko takmičenje „Vojvodina Culinary Cup“. Vrhunski majstori nadmetaće se u nekoliko kategorija, a međunarodni žiri proglasiće najbolje među njima. Očekuje se više od stotinu kuvara iz Srbije i sveta.

Treći gastronomski festival „Ukusi Vojvodine“ održava se na prepoznatljivoj lokaciji, na tri hektara Limanskog parka. Ulaz na Festival je slobodan, a posetioci mogu da na licu mesta kupe vaučere za degustaciju vojvođanskih specijaliteta.

Komentara (0)

Povezane vesti

Razno
Povratak Rakija Festa 12. maja u Beogradu
07. Maj 2024
Rakija fest će se 12. maja smestiti u prostor koji je Beograd već ozbiljno upoznao kao...
Razno
Veliki uskršnji karneval u Beogradu ove godine na čak četiri lokacije
24. April 2024
Predstojećeg vikenda u Tašmajdanskom parku, na Zemunskom keju, platou kod Kalenić...
Razno
22. April 2024
Udruženje „Hrana sa naših polja” u subotu i nedelju 27. i 28. aprila u TC...
Razno
Danas je svetski dan turske kafe
05. Decembar 2023
Sa svojim fantastičnim mirisom koji ispunjava domove, kancelarije, kafiće, pa čak i čitave...