“Ukusi Vojvodine” po treći put u Limanskom parku 7. i 8. septembra

19. August 2019
“Ukusi Vojvodine” po treći put u Limanskom parku 7. i 8. septembra

Gastronomski praznik sa puno kvalitetne zabave i bogatom ponudom hrane i pića – festival „Ukusi Vojvodine“ - biće održan 7. i 8. septembra u Limanskom parku u Novom Sadu.

Na 3. festivalu „Ukusi Vojvodine“ predstaviće se oko 100 izlagača, proizvođača hrane i pića, malih gazdinstava i restorana tradicionalne kuhinje. Gosti će moći da se uvere u kvalitet njihove ponude, koja je u najvećem delu osobena baš za ovo podneblje. Ljuti kulen, sirevi sa orasima i bosiljkom, specifični oblici testenina, nasuvo sa krompirom i kupusom, supa od morke, sušeni proizvodi od mangulice, rezanci s makom i kitnikez, samo su deo bogatog gastronomskog menija.

- Bogatstvo Vojvodine u oblasti hrane i pića je izuzetno, ali i nedovoljno iskorišćeno. Gastronomski i vinski turizam u svetu su u ekspanziji, mi želimo da i Vojvodina iskoristi svoje kapacitete,a posebno želimo da podržimo male proizvođače da svoju ponudu razviju, učine je prepoznatljivom, i da se pred gostima koji dođu u Vojvodinu, bilo da su domaći ili strani, nađe izbor autentične, domaće i izuzetno kvalitetne hrane i pića - kaže Nataša Budisavljević Radišić, predsednik udruženja Interfest, organizatora Festivala.

Dvodnevni festival „Ukusi Vojvodine“ i ove godine nudi zabavni program. Za prave gastronome organizovane su besplatne radionice o hrani i piću, dobru atmosferu prave najbolji tamburaški i džez orkestri iz Vojvodine, dok će za dečju pažnju biti organizovani kvizovi i zabavne igre na otvorenom.

Deo „Ukusa Vojvodine“ po tradiciji je i međunarodno kulinarsko takmičenje „Vojvodina Culinary Cup“. Vrhunski majstori nadmetaće se u nekoliko kategorija, a međunarodni žiri proglasiće najbolje među njima. Očekuje se više od stotinu kuvara iz Srbije i sveta.

Treći gastronomski festival „Ukusi Vojvodine“ održava se na prepoznatljivoj lokaciji, na tri hektara Limanskog parka. Ulaz na Festival je slobodan, a posetioci mogu da na licu mesta kupe vaučere za degustaciju vojvođanskih specijaliteta.

Comments (0)

Connected news

Others
Danas je svetski dan turske kafe
05. December 2023
Sa svojim fantastičnim mirisom koji ispunjava domove, kancelarije, kafiće, pa čak i čitave...
Others
Bakina tajna lansirala džem sa dodatkom rakije
21. November 2023
Zamislite spoj tradicionalnog džema i srpske rakije, spoj koji aktivira sva čula i stvara...
Others
Muzej iluzija daruje đacima prvacima besplatan ulaz
30. August 2023
U periodu od 01 do 30. septembra 2023. godine Muzej iluzija poziva sve mališane koji...
Others
16. August 2023
Jedna od najomiljenijih niških manifestacija "Dani bureka" se održavaju od 17....