Tradicionalna biciklistička trka Beograd–Banjaluka od 19. do 22. aprila

19. April 2023
Ilustracija, foto: pixabay
Ilustracija, foto: pixabay

Međunarodna biciklistička trka Beograd–Banjaluka, 17. po redu, održaće se od 19. do 22. aprila, najavili su organizatori na konferenciji za novinare u Starom dvoru.

– Za Grad Beograd je izuzetno značajan dobar odnos sa Republikom Srpskom i Banjalukom. Trenutno se u Banjaluci održava teniski turnir na kome učestvuje Novak Đoković, dok će ova biciklistička trka dodatno osnažiti naše odnose – rekao je sekretar za sport i omladinu Grada Beograda Nikola Penić

Podsetio je da će biciklistička trka obuhvatiti 15 gradova u dužini od 600 kilometara. Najavljeno je učešće oko 500 biciklista iz više od 30 zemalja, precizirao je Penić i poželeo takmičarima dobar nastup.

Direktor Biciklističkog saveza Republike Srpske Vladimir Kuvalja istakao je značaj trke za sve gradove kroz koje trasa manifestacije prolazi. Ukazao je na to da je Međunarodna trka Beograd–Banjaluka proglašena od dve vlade za događaj od najviše važnosti iz oblasti sporta u okviru Sporazuma za specijalne i paralelne veze Srbije i Republike Srpske.

– Trka je ponos građana Republike Srpske i Srbije, kao i ovog dela Evrope. Ona je spona jedinstva i prijateljstva Republike Srpske i Srbije, i tako će i ostati – zaključio je Kuvalja.

Direktor Međunarodne biciklističke trka Beograd–Banjaluka Saša Gajičić je rekao da manifestacija startuje danas, 19. aprila, u 12 sati sa Trga republike.

Trka će, prema njegovim rečima, imati četiri etape.

– Prelazi se preko graničnog prelaza Badovinci bez zaustavljanja takmičara, dok je završetak prve etape u Bjeljini. Nastavak je sledećeg dana od Bjeljine preko Zvornika pa do Vlasenice. Treća etapa startuje iz Doboja i završava se u Prijedoru. Poslednja etapa startuje 22. aprila u Novom Gradu i završava se u Banjaluci istog dana oko 15 sati – naveo je Gajičić.

Komentara (0)

Povezane vesti

Razno
Adligat: Srpska delegacija na konferenciji na Kritu
30. Maj 2024
Za vikend je na Kritu od 24. do 28. maja u organizaciji Muzeja štamparstva „Janis i...
Razno
Otvorena izložba “DIVE” u Budimpešti
21. Maj 2024
Velike svetske zvezde zadivljuju kako svojim nastupima, tako i kostimima. Ukoliko želite da...
Razno
Povratak Rakija Festa 12. maja u Beogradu
07. Maj 2024
Rakija fest će se 12. maja smestiti u prostor koji je Beograd već ozbiljno upoznao kao...
Razno
Veliki uskršnji karneval u Beogradu ove godine na čak četiri lokacije
24. April 2024
Predstojećeg vikenda u Tašmajdanskom parku, na Zemunskom keju, platou kod Kalenić...