Tradicionalna biciklistička trka Beograd–Banjaluka od 19. do 22. aprila

19. April 2023
Ilustracija, foto: pixabay
Ilustracija, foto: pixabay

Međunarodna biciklistička trka Beograd–Banjaluka, 17. po redu, održaće se od 19. do 22. aprila, najavili su organizatori na konferenciji za novinare u Starom dvoru.

– Za Grad Beograd je izuzetno značajan dobar odnos sa Republikom Srpskom i Banjalukom. Trenutno se u Banjaluci održava teniski turnir na kome učestvuje Novak Đoković, dok će ova biciklistička trka dodatno osnažiti naše odnose – rekao je sekretar za sport i omladinu Grada Beograda Nikola Penić

Podsetio je da će biciklistička trka obuhvatiti 15 gradova u dužini od 600 kilometara. Najavljeno je učešće oko 500 biciklista iz više od 30 zemalja, precizirao je Penić i poželeo takmičarima dobar nastup.

Direktor Biciklističkog saveza Republike Srpske Vladimir Kuvalja istakao je značaj trke za sve gradove kroz koje trasa manifestacije prolazi. Ukazao je na to da je Međunarodna trka Beograd–Banjaluka proglašena od dve vlade za događaj od najviše važnosti iz oblasti sporta u okviru Sporazuma za specijalne i paralelne veze Srbije i Republike Srpske.

– Trka je ponos građana Republike Srpske i Srbije, kao i ovog dela Evrope. Ona je spona jedinstva i prijateljstva Republike Srpske i Srbije, i tako će i ostati – zaključio je Kuvalja.

Direktor Međunarodne biciklističke trka Beograd–Banjaluka Saša Gajičić je rekao da manifestacija startuje danas, 19. aprila, u 12 sati sa Trga republike.

Trka će, prema njegovim rečima, imati četiri etape.

– Prelazi se preko graničnog prelaza Badovinci bez zaustavljanja takmičara, dok je završetak prve etape u Bjeljini. Nastavak je sledećeg dana od Bjeljine preko Zvornika pa do Vlasenice. Treća etapa startuje iz Doboja i završava se u Prijedoru. Poslednja etapa startuje 22. aprila u Novom Gradu i završava se u Banjaluci istog dana oko 15 sati – naveo je Gajičić.

Komentara (0)

Povezane vesti

Razno
Bečki koncert letnje noći 2023.
30. Maj 2023
Ovogodišnji koncert letnje noći u parku Šenbrun će biti održan 8. juna sa...
Razno
Tradicija dostojna poštovanja: 55. Homoljski motivi od 31. maja do 3. juna u Kučevu
30. Maj 2023
Jubilarni 55. Homoljski motivi, smotra izvornog narodnog stvaralaštva istočne Srbije,...
Razno
19. Maj 2023
Banatski festival vina, četvrti po redu, održaće se ove godine 20. maja, u prelepom ambijentu...
Razno
Digitalni vodič: Platforma koja pruža vrhunsko iskustvo gostima
16. Maj 2023
Kompanija Antamedia predstavlila je " Digital Guide ", digitalnu platformu za...