Tradicionalna biciklistička trka Beograd–Banjaluka od 19. do 22. aprila

19. April 2023
Ilustracija, foto: pixabay
Ilustracija, foto: pixabay

Međunarodna biciklistička trka Beograd–Banjaluka, 17. po redu, održaće se od 19. do 22. aprila, najavili su organizatori na konferenciji za novinare u Starom dvoru.

– Za Grad Beograd je izuzetno značajan dobar odnos sa Republikom Srpskom i Banjalukom. Trenutno se u Banjaluci održava teniski turnir na kome učestvuje Novak Đoković, dok će ova biciklistička trka dodatno osnažiti naše odnose – rekao je sekretar za sport i omladinu Grada Beograda Nikola Penić

Podsetio je da će biciklistička trka obuhvatiti 15 gradova u dužini od 600 kilometara. Najavljeno je učešće oko 500 biciklista iz više od 30 zemalja, precizirao je Penić i poželeo takmičarima dobar nastup.

Direktor Biciklističkog saveza Republike Srpske Vladimir Kuvalja istakao je značaj trke za sve gradove kroz koje trasa manifestacije prolazi. Ukazao je na to da je Međunarodna trka Beograd–Banjaluka proglašena od dve vlade za događaj od najviše važnosti iz oblasti sporta u okviru Sporazuma za specijalne i paralelne veze Srbije i Republike Srpske.

– Trka je ponos građana Republike Srpske i Srbije, kao i ovog dela Evrope. Ona je spona jedinstva i prijateljstva Republike Srpske i Srbije, i tako će i ostati – zaključio je Kuvalja.

Direktor Međunarodne biciklističke trka Beograd–Banjaluka Saša Gajičić je rekao da manifestacija startuje danas, 19. aprila, u 12 sati sa Trga republike.

Trka će, prema njegovim rečima, imati četiri etape.

– Prelazi se preko graničnog prelaza Badovinci bez zaustavljanja takmičara, dok je završetak prve etape u Bjeljini. Nastavak je sledećeg dana od Bjeljine preko Zvornika pa do Vlasenice. Treća etapa startuje iz Doboja i završava se u Prijedoru. Poslednja etapa startuje 22. aprila u Novom Gradu i završava se u Banjaluci istog dana oko 15 sati – naveo je Gajičić.

Comments (0)

Connected news

Others
Danas je svetski dan turske kafe
05. December 2023
Sa svojim fantastičnim mirisom koji ispunjava domove, kancelarije, kafiće, pa čak i čitave...
Others
Bakina tajna lansirala džem sa dodatkom rakije
21. November 2023
Zamislite spoj tradicionalnog džema i srpske rakije, spoj koji aktivira sva čula i stvara...
Others
Muzej iluzija daruje đacima prvacima besplatan ulaz
30. August 2023
U periodu od 01 do 30. septembra 2023. godine Muzej iluzija poziva sve mališane koji...
Others
16. August 2023
Jedna od najomiljenijih niških manifestacija "Dani bureka" se održavaju od 17....