Sve o programu prvog Belgrade Waterfront Good Food & Wine Festivala

21. Avgust 2019
Sve o programu prvog Belgrade Waterfront Good Food & Wine Festivala

Proizvođači hrane i najboljih vina iz zemlje i regiona predstaviće svoje proizvode, koji će moći da se degustiraju na prvom izdanju Belgrade Waterfront Good Food & Wine Festivala – Siđi do reke, u organizaciji Udruženja „Spektar“. Festival će biti otvoren 6. septembra velikim Vinskim defileom Knez Mihailovom ulicom u 17h, dok će glavni, izlagački deo sa pratećim programom – Food & Wine Showbiti održan 7. septembra od 17h do 23h na Sava Promenadi.

Tema prvog izdanja festivala je, kao što slogan „Siđi do reke“ sugeriše – Beograd na rekama i sve ono što posetioci mogu doživeti i osetiti ako se spuste do Sava Promenade i ostalih kejeva glavnog grada. U skladu sa tim osmišljen je i zabavno-umetnički program sajma.

Posetioci i turisti, osim što će, u okviru Food & Wine Show segmenta 7. septembra, probati vina i slane i slatke zalogaje izložene na lepo dizajniranim štandovima i kućicama, moći će da prisustvuju radionicama i prezentacijama koje će održati stručnjaci iz različitih oblasti: food styling, proizvodnja organske hrane, slaganje hrane i vina, proizvodnja vina i rakije…

U okviru svečanog otvaranja biće dodeljena priznanja najboljim kompanijama i pojedincima u oblasti proizvodnje hrane i vina, pića, voda…, dok će posetiocima biti podeljeno oko 10.000 poklona učesnika i sponzora događaja.

Finale sajma Food & Wine show je trosatni večernji Party by Food & Wine show. Muziku tamburaškog orkestra koji će animirati učesnike Festivala, smeniće živa muzika odnosno koncert iznenađenja koji će trajati do 23h. U okviru programskog segmenta „Poznati u kuhinji“, javne ličnosti će se u parovima u prijatnom ambijentu restorana Savanova, takmičiti u pripremanju jela, u prisustvu medija. Kao prateći sadržaj sajma Food & Wine show posetioci će moći da pogledaju i izložbu „Hleb naš nasušni“, budući da hleb u srpskoj tradiciji i gastronomiji ima poseban simbolički značaj.

Cilj festivala je promocija privrede Republike Srbije, pre svega u oblasti tradicionalno važne proizvodnje hrane i sve značajnije proizvodnje domaćih vina. Podjednako važan cilj je promocija turizma. Belgrade Waterfront Good Food & Wine Festival organizuje se zahvaljujući pokroviteljstvu Belgrade Waterfront i podršci Glavnog grada, odnosno Sekretarijata za privredu. Informacije o učešću i programu mogu se naći na web stranici festivala, na portalu www.putovanjaiturizam.com.

Komentara (0)

Povezane vesti

Razno
Danas je svetski dan turske kafe
05. Decembar 2023
Sa svojim fantastičnim mirisom koji ispunjava domove, kancelarije, kafiće, pa čak i čitave...
Razno
Bakina tajna lansirala džem sa dodatkom rakije
21. Novembar 2023
Zamislite spoj tradicionalnog džema i srpske rakije, spoj koji aktivira sva čula i stvara...
Razno
Muzej iluzija daruje đacima prvacima besplatan ulaz
30. Avgust 2023
U periodu od 01 do 30. septembra 2023. godine Muzej iluzija poziva sve mališane koji...
Razno
16. Avgust 2023
Jedna od najomiljenijih niških manifestacija "Dani bureka" se održavaju od 17....