Slatko druženje uz sladoled za pomoć deci u procesu lečenja

04. Jul 2018
Slatko druženje uz sladoled za pomoć deci u procesu lečenja

U nedelji u kojoj se obeležava Svetski dan sladoleda, od 9. do 15. jula, organizovaće se humanitarna akcija „Slatko druženje za život". Svi zainteresovani su pozvani da podrže akciju i pomognu humanitarnoj organizaciji “Zajedno za život” koja pomaže deci u procesu lečenja - dovoljno je da posete objekte koji učestvuju i naruče omiljenu poslasticu.

U sladoledu možete uživati i u isto vreme biti humani u sledećim ugostiteljskim objektima: HomeMade Company, Franš, Tintolino Family, Dolce by Tintolino Family, Mandarina Cake Shop, Crna Ovca i Pelivan poslastičarnici.

Posetioci mogu da zabeleže i podele slike omiljenih poslastica koristeći haštagove #zajednozazivot #sms8495 i umesto bakšiša pošalju sms poruku bilo koje sadržine na broj 8495, a sav prihod od poslatih poruka namenjen je “Fondu za pomoć pri lečenje dece u zemlji i inostranstvu” koji je pokrenula humanitarna organizacija “Zajedno za život”. Čak i oni koji nisu u Beogradu mogu da učestvuju u ovoj akciji korišćenjem navedenih haštagova i slanjem poruke na broj 8495.

Milica Zlatić je organizovala mnogo takvih akcija i do sada je dosta pomoći prikupljeno za mnoga udruženja, ali Milica sama nije član nijednog. Sve radi dobrovoljno i volonterski.

Sama je pokrenula akciju „Slatko druženje", koju danas podržava više od 30 prijatelja: poslastičarnica, pekara, medija i drugih. Zahvaljujući partnerima, akcija je zaživela - poslastičari širom Beograda obezbedili su sladak obrok korisnicima Kreativno-edukativnog centra KEC koji je posvećen radu sa osobama sa invaliditetom. Tako su vratili osmeh na lice onima kojima je to najpotrebnije i koji drugačije ne mogu priuštiti desert. „Slatka druženja" se realizuju u poslastičarnicama, kao i u dnevnom boravku Centra. Povodom Svetskog dana sladoleda koji se obeležava u trećoj nedelji jula, „Slatko druženje" je dobilo još jedan plemeniti cilj i postalo „druženje za nove životeˮ.

- Od detinjstva sam volela da pomažem mami i bakama u kuhinji u pravljenju torti i drugih poslastica. Za vreme studija, deo slobodnog vremena posvetila sam volontiranju u dnevnom boravku Kreativno-edukativnog centra KEC, koji svoje programe i čitav svoj višegodišnji rad zasniva na osmišljavanju života i rada osoba sa invaliditetom - objašnjava Milica.

Nakon završenih studija, kao osoba bez posla, nije imala dovoljno finansijskih sredstava da omogući posluženje za štićenike Kreativno-edukativnog centra, a u razgovoru sa njima je zaključila da im u boravku ponekad nedostaje slatki obrok. Dugo je razmišljala o tome kako da pokrene slatki dan u Udruženju. U oktobru prošle godine jedan od vlasnika poslastičarnice omogućio je da kolektivno kao Udruženje dođu i besplatno uživaju u sladoledu. Taj njegov gest bio je pokretač za dalje širenje akcije.

Akciju su podržali i: Smart Office, SkRoZ DoBrA PeKaRa, Bb kolačići, Poslastičarnica, Fini Fini, Kolačić sreće, Minjina Kuhinjica, Miss Pops, I Scream Rolls, Trudnoća je dar, Fudbalski klub Partizan i ostali prijatelji bez kojih ovo ne bi bilo moguće.

Komentara (0)

Povezane vesti

Razno
Danas je svetski dan turske kafe
05. Decembar 2023
Sa svojim fantastičnim mirisom koji ispunjava domove, kancelarije, kafiće, pa čak i čitave...
Razno
Bakina tajna lansirala džem sa dodatkom rakije
21. Novembar 2023
Zamislite spoj tradicionalnog džema i srpske rakije, spoj koji aktivira sva čula i stvara...
Razno
Muzej iluzija daruje đacima prvacima besplatan ulaz
30. Avgust 2023
U periodu od 01 do 30. septembra 2023. godine Muzej iluzija poziva sve mališane koji...
Razno
16. Avgust 2023
Jedna od najomiljenijih niških manifestacija "Dani bureka" se održavaju od 17....