Slatko druženje uz sladoled za pomoć deci u procesu lečenja

04. July 2018
Slatko druženje uz sladoled za pomoć deci u procesu lečenja

U nedelji u kojoj se obeležava Svetski dan sladoleda, od 9. do 15. jula, organizovaće se humanitarna akcija „Slatko druženje za život". Svi zainteresovani su pozvani da podrže akciju i pomognu humanitarnoj organizaciji “Zajedno za život” koja pomaže deci u procesu lečenja - dovoljno je da posete objekte koji učestvuju i naruče omiljenu poslasticu.

U sladoledu možete uživati i u isto vreme biti humani u sledećim ugostiteljskim objektima: HomeMade Company, Franš, Tintolino Family, Dolce by Tintolino Family, Mandarina Cake Shop, Crna Ovca i Pelivan poslastičarnici.

Posetioci mogu da zabeleže i podele slike omiljenih poslastica koristeći haštagove #zajednozazivot #sms8495 i umesto bakšiša pošalju sms poruku bilo koje sadržine na broj 8495, a sav prihod od poslatih poruka namenjen je “Fondu za pomoć pri lečenje dece u zemlji i inostranstvu” koji je pokrenula humanitarna organizacija “Zajedno za život”. Čak i oni koji nisu u Beogradu mogu da učestvuju u ovoj akciji korišćenjem navedenih haštagova i slanjem poruke na broj 8495.

Milica Zlatić je organizovala mnogo takvih akcija i do sada je dosta pomoći prikupljeno za mnoga udruženja, ali Milica sama nije član nijednog. Sve radi dobrovoljno i volonterski.

Sama je pokrenula akciju „Slatko druženje", koju danas podržava više od 30 prijatelja: poslastičarnica, pekara, medija i drugih. Zahvaljujući partnerima, akcija je zaživela - poslastičari širom Beograda obezbedili su sladak obrok korisnicima Kreativno-edukativnog centra KEC koji je posvećen radu sa osobama sa invaliditetom. Tako su vratili osmeh na lice onima kojima je to najpotrebnije i koji drugačije ne mogu priuštiti desert. „Slatka druženja" se realizuju u poslastičarnicama, kao i u dnevnom boravku Centra. Povodom Svetskog dana sladoleda koji se obeležava u trećoj nedelji jula, „Slatko druženje" je dobilo još jedan plemeniti cilj i postalo „druženje za nove životeˮ.

- Od detinjstva sam volela da pomažem mami i bakama u kuhinji u pravljenju torti i drugih poslastica. Za vreme studija, deo slobodnog vremena posvetila sam volontiranju u dnevnom boravku Kreativno-edukativnog centra KEC, koji svoje programe i čitav svoj višegodišnji rad zasniva na osmišljavanju života i rada osoba sa invaliditetom - objašnjava Milica.

Nakon završenih studija, kao osoba bez posla, nije imala dovoljno finansijskih sredstava da omogući posluženje za štićenike Kreativno-edukativnog centra, a u razgovoru sa njima je zaključila da im u boravku ponekad nedostaje slatki obrok. Dugo je razmišljala o tome kako da pokrene slatki dan u Udruženju. U oktobru prošle godine jedan od vlasnika poslastičarnice omogućio je da kolektivno kao Udruženje dođu i besplatno uživaju u sladoledu. Taj njegov gest bio je pokretač za dalje širenje akcije.

Akciju su podržali i: Smart Office, SkRoZ DoBrA PeKaRa, Bb kolačići, Poslastičarnica, Fini Fini, Kolačić sreće, Minjina Kuhinjica, Miss Pops, I Scream Rolls, Trudnoća je dar, Fudbalski klub Partizan i ostali prijatelji bez kojih ovo ne bi bilo moguće.

Comments (0)

Connected news

Others
Veliki uskršnji karneval u Beogradu ove godine na čak četiri lokacije
24. April 2024
Predstojećeg vikenda u Tašmajdanskom parku, na Zemunskom keju, platou kod Kalenić...
Others
22. April 2024
Udruženje „Hrana sa naših polja” u subotu i nedelju 27. i 28. aprila u TC...
Others
Danas je svetski dan turske kafe
05. December 2023
Sa svojim fantastičnim mirisom koji ispunjava domove, kancelarije, kafiće, pa čak i čitave...
Others
Bakina tajna lansirala džem sa dodatkom rakije
21. November 2023
Zamislite spoj tradicionalnog džema i srpske rakije, spoj koji aktivira sva čula i stvara...