Praznični Ukus fest u TC Ušće

30. Novembar 2022
Foto: Promo
Foto: Promo

Da li ste skoro probali pravu vojvođansku štrudlu sa makom, dimljeni kačkavalj sa pravom čokoladom ili orahovaču? Tradicionalni domaći specijaliteti, obogaćeni neobičnim začinima kulinarskih majstora, pomešaće se na prazničnoj izložbi hrane i pića koja će se održati tokom decembra u tržnom centru Ušće.

"Ukus Fest" i tržni centar "Ušće" organizuju od 01 - 31.12.2022. godine, prazničnu izložbu domaće hrane i pića na kome će biti predstavljena široka lepeza domaćih proizvoda iz cele zemlje.

Svakog dana kod Maksija u tržnom centru (nivo minus dva), posetioci će moći da uživaju u degustacijama autetičnih domaćih proizvoda. Možete da probate razne sireve, poput kačkavalja sa začinskim biljem, kačkavalja sa kajsijom, kačkavalja sa čokoladom ili tradicionalni zreli dimljeni sir.

Uz sir, ide i dobro kvalitetno vino, kao i likeri i rakije. Osim domaćeg crvenog i belog vina, čekaju i medovača, višnjevača, orahovača ali i mohito medovača. Oni koji žele da ojačaju imunitet, pronaćiće med i brojne proizvode od meda, ali i domaće prirodne sokove. Možete da se počastite i slatkim zalogajima. Omiljeni slatkiš mnogih je štrudla sa makom, ali štrudla sa višnjom i orasima. Nezaobilazni su i bakini kolači.

Biće tu i drugi mali privrednici koji se bave raznim drugim zanimljivim rukotvorinama, poput nakita i prirodne kozmetike.

TC UŠĆE, svakog dana od 10-22h.

 

Komentara (0)

Povezane vesti

Razno
Danas je svetski dan turske kafe
05. Decembar 2023
Sa svojim fantastičnim mirisom koji ispunjava domove, kancelarije, kafiće, pa čak i čitave...
Razno
Bakina tajna lansirala džem sa dodatkom rakije
21. Novembar 2023
Zamislite spoj tradicionalnog džema i srpske rakije, spoj koji aktivira sva čula i stvara...
Razno
Muzej iluzija daruje đacima prvacima besplatan ulaz
30. Avgust 2023
U periodu od 01 do 30. septembra 2023. godine Muzej iluzija poziva sve mališane koji...
Razno
16. Avgust 2023
Jedna od najomiljenijih niških manifestacija "Dani bureka" se održavaju od 17....