Praznični Ukus fest u TC Ušće

30. November 2022
Foto: Promo
Foto: Promo

Da li ste skoro probali pravu vojvođansku štrudlu sa makom, dimljeni kačkavalj sa pravom čokoladom ili orahovaču? Tradicionalni domaći specijaliteti, obogaćeni neobičnim začinima kulinarskih majstora, pomešaće se na prazničnoj izložbi hrane i pića koja će se održati tokom decembra u tržnom centru Ušće.

"Ukus Fest" i tržni centar "Ušće" organizuju od 01 - 31.12.2022.godine, prazničnu izložbu domaće hrane i pića na kome će biti predstavljena široka lepeza domaćih proizvoda iz cele zemlje.

Svakog dana kod Maksija u tržnom centru (nivo minus dva), posetioci će moći da uživaju u degustacijama autetičnih domaćih proizvoda. Možete da probate razne sireve, poput kačkavalja sa začinskim biljem, kačkavalja sa kajsijom, kačkavalja sa čokoladom ili tradicionalni zreli dimljeni sir.

Uz sir, ide i dobro kvalitetno vino, kao i likeri i rakije. Osim domaćeg crvenog i belog vina, čekaju i medovača, višnjevača, orahovača ali i mohito medovača. Oni koji žele da ojačaju imunitet, pronaćiće med i brojne proizvode od meda, ali i domaće prirodne sokove. Možete da se počastite i slatkim zalogajima. Omiljeni slatkiš mnogih je štrudla sa makom, ali štrudla sa višnjom i orasima. Nezaobilazni su i bakini kolači.

Biće tu i drugi mali privrednici koji se bave raznim drugim zanimljivim rukotvorinama, poput nakita i prirodne kozmetike.

TC UŠĆE, svakog dana od 10-22h.

 

Comments (0)

Connected news

Others
Generacija Z i wellness: Ljubitelji tehnologije u potrazi za brzim rešenjima
16. January 2023
Ubrzani tradicionalni wellness, da li postoji tako nešto? Ingo Schweder hotelski...
Others
U Zemunu utvrđen novi spomenik kulture
11. January 2023
Na predlog Zavoda za zaštitu spomenika kulture grada Beograda, Vlada Republike Srbije...
Others
Disanje kao lek: Spa centri savršeno mesto za tretmane pravilnog disanja
10. January 2023
   Photo by  Max van den Oetelaar  on  Unsplash Spa...
Others
Program Ulice otvorenog srca u Svetogorskoj ulici
30. December 2022
 Već pola veka, Turistička organizacija Beograda pod pokroviteljstvom Grada Beograda i u...