Kontrola pasa u bečkim parkovima

09. Maj 2022
Foto © David Bohmann / PID
Foto © David Bohmann / PID

U Beču je nedavno organizovana akcija u kojoj su kontrolisani vlasnici pasa i njihovi ljubimci. U parkovima za pse gradski službenici su u saradnji sa policijom proveravali obavezu nošenja korpe i povoca, plaćanje takse za pse, čipovanje i registraciju pasa u austrijskoj bazi podataka za kućne ljubimce.

- Cilj akcije je bilo podizanje svesti kod vlasnika pasa o mogućim konfliktnim situacijama kako bi se obezbedio miran sužuviot ljudi i pasa u gradu - objašnjava Rut Džili, rukovodilac gradskog sekretarijata za veterinu i zaštitu životinja.

Pored obavljanja informativnih razgovora službenici su delili brošure o pravilnom postavljanju korpe na njušku, ali i o ilegalnoj prodaji životinja.

- Bečki zvanični veterinari su u poslednjih 12 meseci obavljali kontrole pasa i mačaka koji su dovedeni u Beč, i to prosečno dve do tri nedeljno - izjavila je Džili.

- Oni su proverili 134 životinje. Usled nedostatka odgovarajuće dokumentacije i vakcinacije više od polovine životinja je oduzeto i smešteno u višenedeljni karantin o trošku vlasnika - dodaje Džil. U 40 odsto slučajeva veterinarska služba je podnela krivične prijave.

Komentara (0)

Povezane vesti

Razno
Danas je svetski dan turske kafe
05. Decembar 2023
Sa svojim fantastičnim mirisom koji ispunjava domove, kancelarije, kafiće, pa čak i čitave...
Razno
Bakina tajna lansirala džem sa dodatkom rakije
21. Novembar 2023
Zamislite spoj tradicionalnog džema i srpske rakije, spoj koji aktivira sva čula i stvara...
Razno
Muzej iluzija daruje đacima prvacima besplatan ulaz
30. Avgust 2023
U periodu od 01 do 30. septembra 2023. godine Muzej iluzija poziva sve mališane koji...
Razno
16. Avgust 2023
Jedna od najomiljenijih niških manifestacija "Dani bureka" se održavaju od 17....