Kontrola pasa u bečkim parkovima

09. May 2022
Foto © David Bohmann / PID
Foto © David Bohmann / PID

U Beču je nedavno organizovana akcija u kojoj su kontrolisani vlasnici pasa i njihovi ljubimci. U parkovima za pse gradski službenici su u saradnji sa policijom proveravali obavezu nošenja korpe i povoca, plaćanje takse za pse, čipovanje i registraciju pasa u austrijskoj bazi podataka za kućne ljubimce.

- Cilj akcije je bilo podizanje svesti kod vlasnika pasa o mogućim konfliktnim situacijama kako bi se obezbedio miran sužuviot ljudi i pasa u gradu - objašnjava Rut Džili, rukovodilac gradskog sekretarijata za veterinu i zaštitu životinja.

- Pored obavljanja informativnih razgovora službenici su delili brošure o pravilnom postavljanju korpe na njušku, ali i o ilegalnoj prodaji životinja. „Bečki zvanični veterinari su u poslednjih 12 meseci obavljali kontrole pasa i mačaka koji su dovedeni u Beč, i to prosečno dve do tri nedeljno - izjavila je Džili.

- Oni su proverili 134 životinje. Usled nedostatka odgovarajuće dokumentacije i vakcinacije više od polovine životinja je oduzeto i smešteno u višenedeljni karantin o trošku vlasnika - dodaje Džil. U 40 odsto slučajeva veterinarska služba je podnela krivične prijave.

Comments (0)

Connected news

Others
Veliki uskršnji karneval u Beogradu ove godine na čak četiri lokacije
24. April 2024
Predstojećeg vikenda u Tašmajdanskom parku, na Zemunskom keju, platou kod Kalenić...
Others
22. April 2024
Udruženje „Hrana sa naših polja” u subotu i nedelju 27. i 28. aprila u TC...
Others
Danas je svetski dan turske kafe
05. December 2023
Sa svojim fantastičnim mirisom koji ispunjava domove, kancelarije, kafiće, pa čak i čitave...
Others
Bakina tajna lansirala džem sa dodatkom rakije
21. November 2023
Zamislite spoj tradicionalnog džema i srpske rakije, spoj koji aktivira sva čula i stvara...