Festival Kuhinje sveta: internacionalni gastronomski užitak!

23. Avgust 2021
Foto: Promo
Foto: Promo
U nedelju 29. avgusta 2021. godine, na petom međunarodmom festivalu „Kuhinje sveta“ na Dorćol Placu u Beogradu, gastrosladokusci biće u prilici da probaju specijalitete iz Hercegovine, slovenačke kobasice i vina, dalmatinska ulja, arapske slatkiše, tradicionalna srpska jela i domaće proizvode iz cele Srbije: namaze, džemove, začine, sireve, delikatese od mesa, med, vino i druga pića, zdrave sokove, poslastice i veganske proizvode.
 
Na festivalu „Kuhinje sveta“, hranu i kulturu arapskih zemalja promovisaće „Arapski kulturni centar“. Pored prepoznatljivih proizvoda, posetioci će moći da uživaju u kulturi i običajima dalekih zemalja. Crtanje kanom, slatkiši i urme biće dostupni za sve posetioce ovog međunarodnog događaja. Iz Slovenije nam stižu hrenovke, najfinija mortadela i čuvene kranjske kobasice koje mnoge podsećaju na detinjstvo. Ukusi Slovenije biće dopunjeni i njihovim najpoznatijim penušavcima i čuvenim stonim vinima od prepoznatljivih sorti grožđa.
 
Festival je prodajnog karaktera. Proizvodi od mesa, sirevi i slatkiši zadovoljiće sigurno i najveće gurmane, dok će pobornici zdravog načina života i ishrane biti u prilici da uživaju u džemovima, gotovim zdravim obrocima, veganskim ćevapima, namazima od luka, urmi, aronije i bundeve. 
 
Gastronomski užitak upotpuniće folklorna i pevačka društva iz Srbije, kao i predavanja o zdravijim navikama i životu. Posetioci će biti u prilici da saznaju sve o predstojećoj berbi grožđa, i manifestacijama tokom narednog perioda na štandovima turističkih organizacija iz Vršca, Valjeva, gradske opštine Mladenovac i gradske opštine Sopot i udruženja iz Kragujevca. 
 
Festival „Kuhinje sveta“ predstavlja lepotu raznovrsnih ukusa iz celog sveta, promoviše i upotpunjuje i gastronomsko-turističku ponudu Republike Srbije. 
 
Više o petom međunarodnom festivalu „Kuhinje sveta“: www.kuhinjesveta.com

Ulaz na festival je besplatan. 

Komentara (0)

Povezane vesti

Razno
Danas je svetski dan turske kafe
05. Decembar 2023
Sa svojim fantastičnim mirisom koji ispunjava domove, kancelarije, kafiće, pa čak i čitave...
Razno
Bakina tajna lansirala džem sa dodatkom rakije
21. Novembar 2023
Zamislite spoj tradicionalnog džema i srpske rakije, spoj koji aktivira sva čula i stvara...
Razno
Muzej iluzija daruje đacima prvacima besplatan ulaz
30. Avgust 2023
U periodu od 01 do 30. septembra 2023. godine Muzej iluzija poziva sve mališane koji...
Razno
16. Avgust 2023
Jedna od najomiljenijih niških manifestacija "Dani bureka" se održavaju od 17....