Festival Kuhinje sveta: internacionalni gastronomski užitak!

23. August 2021
Foto: Promo
Foto: Promo
U nedelju 29. avgusta 2021. godine, na petom međunarodmom festivalu „Kuhinje sveta“ na Dorćol Placu u Beogradu, gastrosladokusci biće u prilici da probaju specijalitete iz Hercegovine, slovenačke kobasice i vina, dalmatinska ulja, arapske slatkiše, tradicionalna srpska jela i domaće proizvode iz cele Srbije: namaze, džemove, začine, sireve, delikatese od mesa, med, vino i druga pića, zdrave sokove, poslastice i veganske proizvode.
Na festivalu „Kuhinje sveta“, hranu i kulturu arapskih zemalja promovisaće „Arapski kulturni centar“. Pored prepoznatljivih proizvoda, posetioci će moći da uživaju u kulturi i običajima dalekih zemalja. Crtanje kanom, slatkiši i urme biće dostupni za sve posetioce ovog međunarodnog događaja. Iz Slovenije nam stižu hrenovke, najfinija mortadela i čuvene kranjske kobasice koje mnoge podsećaju na detinjstvo. Ukusi Slovenije biće dopunjeni i njihovim najpoznatijim penušavcima i čuvenim stonim vinima od prepoznatljivih sorti grožđa.
Festival je prodajnog karaktera. Proizvodi od mesa, sirevi i slatkiši zadovoljiće sigurno i najveće gurmane, dok će pobornici zdravog načina života i ishrane biti u prilici da uživaju u džemovima, gotovim zdravim obrocima, veganskim ćevapima, namazima od luka, urmi, aronije i bundeve. 
Gastronomski užitak upotpuniće folklorna i pevačka društva iz Srbije, kao i predavanja o zdravijim navikama i životu. Posetioci će biti u prilici da saznaju sve o predstojećoj berbi grožđa, i manifestacijama tokom narednog perioda na štandovima turističkih organizacija iz Vršca, Valjeva, gradske opštine Mladenovac i gradske opštine Sopot i udruženja iz Kragujevca. 
Festival „Kuhinje sveta“ predstavlja lepotu raznovrsnih ukusa iz celog sveta, promoviše i upotpunjuje i gastronomsko-turističku ponudu Republike Srbije. 
Više o petom međunarodnom festivalu „Kuhinje sveta“: www.kuhinjesveta.com

Ulaz na festival je besplatan. 

Comments (0)

Connected news

Others
Veliki uskršnji karneval u Beogradu ove godine na čak četiri lokacije
24. April 2024
Predstojećeg vikenda u Tašmajdanskom parku, na Zemunskom keju, platou kod Kalenić...
Others
22. April 2024
Udruženje „Hrana sa naših polja” u subotu i nedelju 27. i 28. aprila u TC...
Others
Danas je svetski dan turske kafe
05. December 2023
Sa svojim fantastičnim mirisom koji ispunjava domove, kancelarije, kafiće, pa čak i čitave...
Others
Bakina tajna lansirala džem sa dodatkom rakije
21. November 2023
Zamislite spoj tradicionalnog džema i srpske rakije, spoj koji aktivira sva čula i stvara...