Festival kafe u Beču od 10. do 12. januara

08. Januar 2020
Foto © Christina Karagiannis
Foto © Christina Karagiannis

Ljubitelji kafe iz čitave Evrope okupiće se u januaru u glavnom gradu Austrije na festivalu „Vienna Coffee Festival“ u Otakrinškoj pivari. Organizatori događaja pozivaju na proputovanje kroz svet kafe. U jedinstvenom ambijentu sve će biti posvećeno pripremanju i degustiranju neobičnih vrsta kao i prženju kafe.

Od 10. do 12. januara 2020. godine označen kao „World’s coolest coffee event“ festival u Beču predstaviće najnovije trendove u svetu kafe. Na probama i radionicama brojni međunarodni eksperti držaće predavanja o kafi, mašinama za pravljenje i prženje kafe. Nikada do sada na festivalu nije bilo toliko vrsta kafe u ponudi.

Šta je potrebno da bi se napravila perfektna mlečna pena za kafu? Mit o perfektnom espresu – šta ga čini? Profesionalni baristi pripremaće espreso, filter-kafu i tzv. Cold Brew predstavljajući različite metode pravljenja. Posetiocima će takođe biti predstavljene interpretacije kafe sa žestokim pićima. Na predavanjima i radionicama stručnjaci će informisati ljubitelje kafe o svim novitetima u ovoj oblasti a oni koji budu želeli moćiće da se snabdeju kafom, aparatima, filterima i drugom opremom neophodnom za pripremanje ovog napitka.

Komentara (0)

Povezane vesti

Razno
Danas je svetski dan turske kafe
05. Decembar 2023
Sa svojim fantastičnim mirisom koji ispunjava domove, kancelarije, kafiće, pa čak i čitave...
Razno
Bakina tajna lansirala džem sa dodatkom rakije
21. Novembar 2023
Zamislite spoj tradicionalnog džema i srpske rakije, spoj koji aktivira sva čula i stvara...
Razno
Muzej iluzija daruje đacima prvacima besplatan ulaz
30. Avgust 2023
U periodu od 01 do 30. septembra 2023. godine Muzej iluzija poziva sve mališane koji...
Razno
16. Avgust 2023
Jedna od najomiljenijih niških manifestacija "Dani bureka" se održavaju od 17....