Festival kafe u Beču od 10. do 12. januara

08. January 2020
Foto © Christina Karagiannis
Foto © Christina Karagiannis

Ljubitelji kafe iz čitave Evrope okupiće se u januaru u glavnom gradu Austrije na festivalu „Vienna Coffee Festival“ u Otakrinškoj pivari. Organizatori događaja pozivaju na proputovanje kroz svet kafe. U jedinstvenom ambijentu sve će biti posvećeno pripremanju i degustiranju neobičnih vrsta kao i prženju kafe.

Od 10. do 12. januara 2020. godine označen kao „World’s coolest coffee event“ festival u Beču predstaviće najnovije trendove u svetu kafe. Na probama i radionicama brojni međunarodni eksperti držaće predavanja o kafi, mašinama za pravljenje i prženje kafe. Nikada do sada na festivalu nije bilo toliko vrsta kafe u ponudi.

Šta je potrebno da bi se napravila perfektna mlečna pena za kafu? Mit o perfektnom espresu – šta ga čini? Profesionalni baristi pripremaće espreso, filter-kafu i tzv. Cold Brew predstavljajući različite metode pravljenja. Posetiocima će takođe biti predstavljene interpretacije kafe sa žestokim pićima. Na predavanjima i radionicama stručnjaci će informisati ljubitelje kafe o svim novitetima u ovoj oblasti a oni koji budu želeli moćiće da se snabdeju kafom, aparatima, filterima i drugom opremom neophodnom za pripremanje ovog napitka.

Comments (0)

Connected news

Others
Veliki uskršnji karneval u Beogradu ove godine na čak četiri lokacije
24. April 2024
Predstojećeg vikenda u Tašmajdanskom parku, na Zemunskom keju, platou kod Kalenić...
Others
22. April 2024
Udruženje „Hrana sa naših polja” u subotu i nedelju 27. i 28. aprila u TC...
Others
Danas je svetski dan turske kafe
05. December 2023
Sa svojim fantastičnim mirisom koji ispunjava domove, kancelarije, kafiće, pa čak i čitave...
Others
Bakina tajna lansirala džem sa dodatkom rakije
21. November 2023
Zamislite spoj tradicionalnog džema i srpske rakije, spoj koji aktivira sva čula i stvara...