Dodela priznanja za Najbolji ukus Srbije

10. Maj 2023
Foto: Promo
Foto: Promo

„Prolećni ukus Fest“, festival domaće hrane i pića, biće održan u subotu 13. maja, u Metropol Palace Hotelu u Beogradu. Na manifestaciji će biti predstavljena široka lepeza domaćih proizvoda iz cele Srbije, ali i regiona.

Posetioci „Ukus Fest-a“ moći će da probaju nezaboravne arome i da uživaju u degustacijama i kupovini najukusnijih sireva, suhomesnatih proizvoda i renomiranih vina, likera, domaćih sokova, koji će upotpuniti savršenstvo doživljaja. Slana zadovoljstva biće u znaku pršute, domaćih kobasica, slasnih čvaraka. Posle dobrog zalogaja, sve teče lagano uz čašu kvalitetnog piva. Biće predstavljeni i domaći kolači, čokolade tradicionalni džemovi…

Maštu razigranih ukusa zagolicaće polutvrdi dimljeni sir sa pistaćima, orasima, suvom šljivom i aronijom, zatim maslinovo ulje aromatizovano ljutom paprikom i belim lukom, hladno ceđeno ulje od bundeve I maka, sušeni paradajz u maslinovom ulju. Nezaobilazni su i beskvasni voćni hleb, ali i vino.

U bogatom programu festivala, biće održan panel na temu “Za korak ispred - za bezbednu i kvalitetnu hranu”, ali i brojne radionice i predavanja popularnih food blogera, koji će vam predstaviti svoje kulinarsko umeće i preneti svoje znanje u spremanju integralnih peciva na najjednostavniji način. Saznaćete i kako iskoristiti sve ono što nam pčele daruju, kroz radionicu.

Priznanja "Najbolji Ukus Srbije" specijalni žiri dodeliće najboljim proizvođačima hrane i pića u devet različitih kategorija, kao i za najbolju inovaciju u proizvodnji.

Takodje, žiri će proglasiti i najboljeg proizvođača meda kao i organski proizvod. Svoje glasove daće i posetioci koji će direktno proglasiti „Grand Prix“ festivala. Proglašenje pobednika je u 17 sati.

Posetioci će biti nagrađeni, jer ih očekuju brojna iznenađenja i pokloni. „Ukus Fest“ u Metropol Palace Hotelu biće otvoren od 11.00 do 20.00 časova, a ulaz je besplatan!

Manifestaciju su ove godine podržali Sekretarijat za privredu Grada, Privredna komora Srbije i Turistička organizacija Beograda.

Deo ovogodišnjeg UKUS Festa biće i LAV Premium. Svi punoletni posetioci će imati priliku da probaju vrhunsko pivo na koje je kompanija Carlsberg izuzetno ponosna.

Komentara (0)

Povezane vesti

Razno
Danas je svetski dan turske kafe
05. Decembar 2023
Sa svojim fantastičnim mirisom koji ispunjava domove, kancelarije, kafiće, pa čak i čitave...
Razno
Bakina tajna lansirala džem sa dodatkom rakije
21. Novembar 2023
Zamislite spoj tradicionalnog džema i srpske rakije, spoj koji aktivira sva čula i stvara...
Razno
Muzej iluzija daruje đacima prvacima besplatan ulaz
30. Avgust 2023
U periodu od 01 do 30. septembra 2023. godine Muzej iluzija poziva sve mališane koji...
Razno
16. Avgust 2023
Jedna od najomiljenijih niških manifestacija "Dani bureka" se održavaju od 17....