Dodela priznanja za Najbolji ukus Srbije

10. May 2023
Foto: Promo
Foto: Promo

„Prolećni ukus Fest“, festival domaće hrane i pića, biće održan u subotu 13. maja, u Metropol Palace Hotelu u Beogradu. Na manifestaciji će biti predstavljena široka lepeza domaćih proizvoda iz cele Srbije, ali i regiona.

Posetioci „Ukus Fest-a“ moći će da probaju nezaboravne arome i da uživaju u degustacijama i kupovini najukusnijih sireva, suhomesnatih proizvoda i renomiranih vina, likera, domaćih sokova, koji će upotpuniti savršenstvo doživljaja. Slana zadovoljstva biće u znaku pršute, domaćih kobasica, slasnih čvaraka. Posle dobrog zalogaja, sve teče lagano uz čašu kvalitetnog piva. Biće predstavljeni i domaći kolači, čokolade tradicionalni džemovi…

Maštu razigranih ukusa zagolicaće polutvrdi dimljeni sir sa pistaćima, orasima, suvom šljivom i aronijom, zatim maslinovo ulje aromatizovano ljutom paprikom i belim lukom, hladno ceđeno ulje od bundeve I maka, sušeni paradajz u maslinovom ulju. Nezaobilazni su i beskvasni voćni hleb, ali i vino.

U bogatom programu festivala, biće održan panel na temu “Za korak ispred - za bezbednu i kvalitetnu hranu”, ali i brojne radionice i predavanja popularnih food blogera, koji će vam predstaviti svoje kulinarsko umeće i preneti svoje znanje u spremanju integralnih peciva na najjednostavniji način. Saznaćete i kako iskoristiti sve ono što nam pčele daruju, kroz radionicu.

Priznanja "Najbolji Ukus Srbije" specijalni žiri dodeliće najboljim proizvođačima hrane i pića u devet različitih kategorija, kao i za najbolju inovaciju u proizvodnji.

Takodje, žiri će proglasiti i najboljeg proizvođača meda kao i organski proizvod. Svoje glasove daće i posetioci koji će direktno proglasiti „Grand Prix“ festivala. Proglašenje pobednika je u 17 sati.

Posetioci će biti nagrađeni, jer ih očekuju brojna iznenađenja i pokloni. „Ukus Fest“ u Metropol Palace Hotelu biće otvoren od 11.00 do 20.00 časova, a ulaz je besplatan!

Manifestaciju su ove godine podržali Sekretarijat za privredu Grada, Privredna komora Srbije i Turistička organizacija Beograda.

Deo ovogodišnjeg UKUS Festa biće i LAV Premium. Svi punoletni posetioci će imati priliku da probaju vrhunsko pivo na koje je kompanija Carlsberg izuzetno ponosna.

Comments (0)

Connected news

Others
Veliki uskršnji karneval u Beogradu ove godine na čak četiri lokacije
24. April 2024
Predstojećeg vikenda u Tašmajdanskom parku, na Zemunskom keju, platou kod Kalenić...
Others
22. April 2024
Udruženje „Hrana sa naših polja” u subotu i nedelju 27. i 28. aprila u TC...
Others
Danas je svetski dan turske kafe
05. December 2023
Sa svojim fantastičnim mirisom koji ispunjava domove, kancelarije, kafiće, pa čak i čitave...
Others
Bakina tajna lansirala džem sa dodatkom rakije
21. November 2023
Zamislite spoj tradicionalnog džema i srpske rakije, spoj koji aktivira sva čula i stvara...