Bogat avgustovski program u Muzeju afričke umetnosti

09. Avgust 2023
Foto: Muzej afričke umetnosti
Foto: Muzej afričke umetnosti

Muzej afričke umetnosti i ove godine uputio je poziv srednjoškolcima da provedu delić svog letnjeg raspusta u ovoj ustanovi kulture. U okviru sezonskog programa „Boje Afrike” organizuju se kreativne radionice od 21. do 25. avgusta. Učesnici će se upoznati sa idejama i praksama koje se odnose na tradicionalnu afričku keramiku, a tokom praktičnog rada ovladaće različitim tehnikama izrade predmeta od gline. Početkom septembra u prostorijama ovog muzeja biće priređena izložba, a najuspešniji radovi nagrađeni. Prijave se mogu poslati na imejl kontakt@mau.rs (ime, prezime, godina rođenja, kontakt telefon).

Tokom avgusta poseban program osmišljen je za uporedno praćenje stručnog vođenja kroz tematsku izložbu i kreativne radionice, posebno za decu. S početkom u 11 časova, odrasli će svake nedelje u avgustu biti u prilici da čuju nešto više o tekućoj izložbi „Umetnost, uprkos svemu – Savremena afrička umetnost iz zbirke Ilije Gubića”, a deca će u radioničarskom kabinetu moći da se posvete izradi korpica u okviru teme „Male korpe za velike misli”. Radionice su namenjene deci uzrasta od šest do 12 godina (prijava na kontakt@mau.rs), a za stručno vođenje nije potrebno prijavljivanje i otvoreno je za najširu javnost.

MAU (Muzej afričke umetnosti) najavljuje za 11. avgust od 18 časova razgovor pod nazivom: „Hip-hop hurej” – prema legendarnoj hip-hop numeri iz 1992. U razgovoru učestvuju Slobodan Spalević, plesač, di-džej i istoričar hip-hop kulture, i Aleksandra Gačić, kustoskinja, koja se poslednjih nekoliko godina bavi temom plesa u edukaciji, uličnog plesa u našoj sredini, kao i konstruisanja autentičnosti kroz hip-hop. Ulaz je besplatan.

Više informacija o svim programima može se naći na sajtu Muzeja ili pozivom na broj telefona 011/2651-654.

Komentara (0)

Povezane vesti

Razno
Muzej iluzija daruje đacima prvacima besplatan ulaz
30. Avgust 2023
U periodu od 01 do 30. septembra 2023. godine Muzej iluzija poziva sve mališane koji...
Razno
16. Avgust 2023
Jedna od najomiljenijih niških manifestacija "Dani bureka" se održavaju od 17....
Razno
Rok simfonija posvećena Tini Tarner premijerno na Danima piva u Zrenjaninu
10. Avgust 2023
Zrenjaninska filharmonija pripremila je novi, jedinstveni projekat na našim prostorima....
Razno
„Belgrade Youth Fest“ 11. i 12. avgusta na Kalemegdanu
10. Avgust 2023
„Belgrade Youth Fest“, festival posvećen mladima u organizaciji Kancelarije za...