Bogat avgustovski program u Muzeju afričke umetnosti

09. August 2023
Foto: Muzej afričke umetnosti
Foto: Muzej afričke umetnosti

Muzej afričke umetnosti i ove godine uputio je poziv srednjoškolcima da provedu delić svog letnjeg raspusta u ovoj ustanovi kulture. U okviru sezonskog programa „Boje Afrike” organizuju se kreativne radionice od 21. do 25. avgusta. Učesnici će se upoznati sa idejama i praksama koje se odnose na tradicionalnu afričku keramiku, a tokom praktičnog rada ovladaće različitim tehnikama izrade predmeta od gline. Početkom septembra u prostorijama ovog muzeja biće priređena izložba, a najuspešniji radovi nagrađeni. Prijave se mogu poslati na imejl kontakt@mau.rs (ime, prezime, godina rođenja, kontakt telefon).

Tokom avgusta poseban program osmišljen je za uporedno praćenje stručnog vođenja kroz tematsku izložbu i kreativne radionice, posebno za decu. S početkom u 11 časova, odrasli će svake nedelje u avgustu biti u prilici da čuju nešto više o tekućoj izložbi „Umetnost, uprkos svemu – Savremena afrička umetnost iz zbirke Ilije Gubića”, a deca će u radioničarskom kabinetu moći da se posvete izradi korpica u okviru teme „Male korpe za velike misli”. Radionice su namenjene deci uzrasta od šest do 12 godina (prijava na kontakt@mau.rs), a za stručno vođenje nije potrebno prijavljivanje i otvoreno je za najširu javnost.

MAU (Muzej afričke umetnosti) najavljuje za 11. avgust od 18 časova razgovor pod nazivom: „Hip-hop hurej” – prema legendarnoj hip-hop numeri iz 1992. U razgovoru učestvuju Slobodan Spalević, plesač, di-džej i istoričar hip-hop kulture, i Aleksandra Gačić, kustoskinja, koja se poslednjih nekoliko godina bavi temom plesa u edukaciji, uličnog plesa u našoj sredini, kao i konstruisanja autentičnosti kroz hip-hop. Ulaz je besplatan.

Više informacija o svim programima može se naći na sajtu Muzeja ili pozivom na broj telefona 011/2651-654.

Comments (0)

Connected news

Others
Veliki uskršnji karneval u Beogradu ove godine na čak četiri lokacije
24. April 2024
Predstojećeg vikenda u Tašmajdanskom parku, na Zemunskom keju, platou kod Kalenić...
Others
22. April 2024
Udruženje „Hrana sa naših polja” u subotu i nedelju 27. i 28. aprila u TC...
Others
Danas je svetski dan turske kafe
05. December 2023
Sa svojim fantastičnim mirisom koji ispunjava domove, kancelarije, kafiće, pa čak i čitave...
Others
Bakina tajna lansirala džem sa dodatkom rakije
21. November 2023
Zamislite spoj tradicionalnog džema i srpske rakije, spoj koji aktivira sva čula i stvara...