Besplatne kreativne radionice tokom letnjeg raspusta u Muzeju afričke umetnosti

11. Jun 2018
Besplatne kreativne radionice tokom letnjeg raspusta u Muzeju afričke umetnosti

Muzej afričke umetnosti u Beogradu, uz podršku Sekretarijata za sport i omladinu, tokom letnjeg raspusta organizuje besplatan program za srednjoškolce pod nazivom „Simboli u afričkoj umetnosti – kreativne radionice i izložba radova”.

Zainteresovani učenici mogu se opredeliti da pohađaju kurs u jednom od tri termina: grupa 1 – od 25. do 29. juna, grupa 2 – od 23. do 27. jula ili u grupi 3 – od 27. do 31. avgusta. Broj učesnika je ograničen na 20 po grupi.

U okviru svakog od tri petodnevna mini-kursa „Simboli u afričkoj umetnosti – kreativne radionice i izložba radova” učesnici će se na uvodnom predavanju kustosa upoznati sa temama koje će potom obrađivati na radionicama. Programom su predviđene tri teme i tri likovne tehnike uz pomoć kojih će kreirati samostalne likovne radove.

Nakon završetka programa, u prostorijama Muzeja afričke umetnosti biće priređena izložba, a najuspešniji radovi nagrađeni.

Radionice će se održavati u tri grupe, od juna do avgusta. Svaka grupa će u kontinuitetu od pet radnih dana (od ponedeljka do petka) u četvoročasovnim terminima (10-14h), uz uvodno predavanje i kroz praktičan rad ovladati različitim tehnikama (grafika, šivenje i vez, izrada nakita).

Završni deo programa održaće se 1. septembra kada će polaznici, uz pomoć kustosa, kreirati izložbu svojih radova. Svečano otvaranje izložbe, dodela potvrda i nagrada za najuspešnije radove održaće se 2. septembra u 14 časova.

Radionice vode Milica Josimov - vajar i Marija Miloš - kustos.

Prijavljivanje je obavezno, slanjem prijave na: africanmuseum@gmail.com sa sledećim podacima: ime, prezime, godina rođenja, kontakt telefon i izabrani termin kursa (od 25. do 29. juna; od 23. do 27. jula ili od 27. do 31. avgusta).

Program radionica možete preuzeti u prilogu.

Dokumenti za preuzimanje

PROGRAM
Preuzmi PDF
Komentara (0)

Povezane vesti

Razno
Danas je svetski dan turske kafe
05. Decembar 2023
Sa svojim fantastičnim mirisom koji ispunjava domove, kancelarije, kafiće, pa čak i čitave...
Razno
Bakina tajna lansirala džem sa dodatkom rakije
21. Novembar 2023
Zamislite spoj tradicionalnog džema i srpske rakije, spoj koji aktivira sva čula i stvara...
Razno
Muzej iluzija daruje đacima prvacima besplatan ulaz
30. Avgust 2023
U periodu od 01 do 30. septembra 2023. godine Muzej iluzija poziva sve mališane koji...
Razno
16. Avgust 2023
Jedna od najomiljenijih niških manifestacija "Dani bureka" se održavaju od 17....