Besplatne kreativne radionice tokom letnjeg raspusta u Muzeju afričke umetnosti

11. June 2018
Besplatne kreativne radionice tokom letnjeg raspusta u Muzeju afričke umetnosti

Muzej afričke umetnosti u Beogradu, uz podršku Sekretarijata za sport i omladinu, tokom letnjeg raspusta organizuje besplatan program za srednjoškolce pod nazivom „Simboli u afričkoj umetnosti – kreativne radionice i izložba radova”.

Zainteresovani učenici mogu se opredeliti da pohađaju kurs u jednom od tri termina: grupa 1 – od 25. do 29. juna, grupa 2 – od 23. do 27. jula ili u grupi 3 – od 27. do 31. avgusta. Broj učesnika je ograničen na 20 po grupi.

U okviru svakog od tri petodnevna mini-kursa „Simboli u afričkoj umetnosti – kreativne radionice i izložba radova” učesnici će se na uvodnom predavanju kustosa upoznati sa temama koje će potom obrađivati na radionicama. Programom su predviđene tri teme i tri likovne tehnike uz pomoć kojih će kreirati samostalne likovne radove.

Nakon završetka programa, u prostorijama Muzeja afričke umetnosti biće priređena izložba, a najuspešniji radovi nagrađeni.

Radionice će se održavati u tri grupe, od juna do avgusta. Svaka grupa će u kontinuitetu od pet radnih dana (od ponedeljka do petka) u četvoročasovnim terminima (10-14h), uz uvodno predavanje i kroz praktičan rad ovladati različitim tehnikama (grafika, šivenje i vez, izrada nakita).

Završni deo programa održaće se 1. septembra kada će polaznici, uz pomoć kustosa, kreirati izložbu svojih radova. Svečano otvaranje izložbe, dodela potvrda i nagrada za najuspešnije radove održaće se 2. septembra u 14 časova.

Radionice vode Milica Josimov - vajar i Marija Miloš - kustos.

Prijavljivanje je obavezno, slanjem prijave na: africanmuseum@gmail.com sa sledećim podacima: ime, prezime, godina rođenja, kontakt telefon i izabrani termin kursa (od 25. do 29. juna; od 23. do 27. jula ili od 27. do 31. avgusta).

Program radionica možete preuzeti u prilogu.

Download documents

PROGRAM
Download PDF
Comments (0)

Connected news

Others
Danas je svetski dan turske kafe
05. December 2023
Sa svojim fantastičnim mirisom koji ispunjava domove, kancelarije, kafiće, pa čak i čitave...
Others
Bakina tajna lansirala džem sa dodatkom rakije
21. November 2023
Zamislite spoj tradicionalnog džema i srpske rakije, spoj koji aktivira sva čula i stvara...
Others
Muzej iluzija daruje đacima prvacima besplatan ulaz
30. August 2023
U periodu od 01 do 30. septembra 2023. godine Muzej iluzija poziva sve mališane koji...
Others
16. August 2023
Jedna od najomiljenijih niških manifestacija "Dani bureka" se održavaju od 17....