Avgust rezervisan za festivale

05. Jun 2020
Ilustracija, foto: Pixabay
Ilustracija, foto: Pixabay

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić sastala se juče sa predstavnicima manifestacionog turizma kako bi se definisali uslovi neophodni za održavanje umetničkih i muzičkih festivala tokom avgusta i septembra, koji su označeni kao povoljni period u kontekstu epidemiološke situacije.

Sastanku su prisustvovali predstavnici festivala „Exit“, „Guča“, „Beer fest“, „Nišvil“, „Love fest“, „Arsenal“, „Beogradski festival igre“, koji zajedno sa ostalim organizatorima događaja u Srbiji (godišnje približno 2.000 manifestacija i 14.000 poslovnih i kongresnih događaja) doprinose državnom budžetu sa više od 200 miliona evra i generišu više od 10.000 stalnih i više desetina hiljada honorarnih poslova.

Predstavnici sektora su izložili probleme održavanja festivala i revitalizacije sektora, koji je među najpogođenijim negativnim posledicama pandemije.

Najavljeno je da će Vlada vrlo brzo usvojiti jasan plan otvaranja zemlje i da je održavanje manifestacija i festivala veoma važno, kako u cilju promocije lokalnog turizma, tako i kompletne revitalizacije sektora manifestacionog turizma.

Saopšteno je da će festival „Exit” biti održan od 13. do 16. avgusta, dok će se niški festival „Nišvil“ i festival „Love fest“ u Vrnjačkoj Banji organizovati u standardnim terminima – od 13. do 15. avgusta, odnosno od 6. do 8. avgusta.

Festival „Guča“ ove godine biće održan od 6. do 9. avgusta, dok će beogradski festivali „Beer fest“ i „Music Week“ na Ušću biti organizovani od 20. do 23. avgusta, odnosno od 28. do 30. avgusta, dok će „Beogradski festival igre“ početi 11. septembra.

Komentara (0)

Povezane vesti

Razno
Danas je svetski dan turske kafe
05. Decembar 2023
Sa svojim fantastičnim mirisom koji ispunjava domove, kancelarije, kafiće, pa čak i čitave...
Razno
Bakina tajna lansirala džem sa dodatkom rakije
21. Novembar 2023
Zamislite spoj tradicionalnog džema i srpske rakije, spoj koji aktivira sva čula i stvara...
Razno
Muzej iluzija daruje đacima prvacima besplatan ulaz
30. Avgust 2023
U periodu od 01 do 30. septembra 2023. godine Muzej iluzija poziva sve mališane koji...
Razno
16. Avgust 2023
Jedna od najomiljenijih niških manifestacija "Dani bureka" se održavaju od 17....