Avgust rezervisan za festivale

05. June 2020
Ilustracija, foto: Pixabay
Ilustracija, foto: Pixabay

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić sastala se juče sa predstavnicima manifestacionog turizma kako bi se definisali uslovi neophodni za održavanje umetničkih i muzičkih festivala tokom avgusta i septembra, koji su označeni kao povoljni period u kontekstu epidemiološke situacije.

Sastanku su prisustvovali predstavnici festivala „Exit“, „Guča“, „Beer fest“, „Nišvil“, „Love fest“, „Arsenal“, „Beogradski festival igre“, koji zajedno sa ostalim organizatorima događaja u Srbiji (godišnje približno 2.000 manifestacija i 14.000 poslovnih i kongresnih događaja) doprinose državnom budžetu sa više od 200 miliona evra i generišu više od 10.000 stalnih i više desetina hiljada honorarnih poslova.

Predstavnici sektora su izložili probleme održavanja festivala i revitalizacije sektora, koji je među najpogođenijim negativnim posledicama pandemije.

Najavljeno je da će Vlada vrlo brzo usvojiti jasan plan otvaranja zemlje i da je održavanje manifestacija i festivala veoma važno, kako u cilju promocije lokalnog turizma, tako i kompletne revitalizacije sektora manifestacionog turizma.

Saopšteno je da će festival „Exit” biti održan od 13. do 16. avgusta, dok će se niški festival „Nišvil“ i festival „Love fest“ u Vrnjačkoj Banji organizovati u standardnim terminima – od 13. do 15. avgusta, odnosno od 6. do 8. avgusta.

Festival „Guča“ ove godine biće održan od 6. do 9. avgusta, dok će beogradski festivali „Beer fest“ i „Music Week“ na Ušću biti organizovani od 20. do 23. avgusta, odnosno od 28. do 30. avgusta, dok će „Beogradski festival igre“ početi 11. septembra.

Comments (0)

Connected news

Others
Izložba autohtonih sireva Balkana 11. i 12. oktobra u Beogradu
11. October 2024
Predstojećg vikenda, 12. i 13. oktobra, u Beogradu će biti održana 18. izložba autohtonih...
Others
Otkrivanje tajni kruzing industrije: Memoari Monkey Bre Sailor-a
09. October 2024
Posle čitavih deset godina rada na rukopisu knjige o životu i radu zaposlenih u housekeeping...
Others
Urbana elegancija – Italijanska moda u Srbiji
30. September 2024
Sinoć je u Beogradu renomirani brend Max&Co doveo italijansku modu u Srbiju i predstavio...
Others
Temerin dobija svoj prvi filmski festival
26. September 2024
U periodu od 27. do 29. septembra, u organizaciji Opštine Temerin i Kulturnog centra...