"Dan pešačenja" u više od 50 gradova Srbije

09. Septembar 2020
Foto: Promo
Foto: Promo

 

Veliku nacionalnu akciju posvećenu zdravom životu - „Dan pešačenja“, Planinarski savez Srbije (PSS) organizuje 12. septembra 2020. godine u više od 50 gradova Srbije pod sloganom "Srbija hoda - za korak bliže zdravlju!". Akciji će se priključiti 57 planinarskih klubova i društava iz 45 gradova i opština Srbije.
Ideja je da se tog dana Srbija pokrene i hoda, bez obzira da li će se prepešači 100 metara ili cela predviđena staza. To bi trebalo da bude podstrek za stvaranje izuzetno važne i za čitav organizam dobre navike, koja ima ogroman značaj za fizičko i mentalno zdravlje ljudi, posebno u borbi za jačanje imuniteta. „Dan pešačenja" je, pre svega, zabavan i jednostavan način da se u najboljem društvu istraži radost hodanja i druženja, ali i aktivnog i zdravog načina života koji utiče na psiho-fizičko zdravlje i imunitet.
Zbog specifičnosti uzrokovanih pandemijom, Planinarski savez Srbije će ovogodišnju akciju realizovati na specifičan način. Umesto masovnog okupljanja i polaska na pešačenje, našim sugrađanima će biti predočene rute/trase kojima može da se pešači. Članovi Planinarskog saveza Srbije će na samim stazama biti prisutni kao logistička podrška. Na ovaj način će se ispoštovati preporuka o neophodnosti socijalnog distanciranja.
Informacije o startnim pozicijama za polaske i mestima održavanja mogu se naći na sajtu Planinarskog saveza Srbije - www.pss.rs. "Dan pešačenja" je besplatna akcija za sve učesnike i tog dana pešačenju se mogu pridružiti porodice, tinejdžeri, penzioneri, studenti... Pešačiće se omiljenim šetalištem, parkom, izletištem, čarobnom prirodom ili planinama Srbije... 

 

Komentara (0)

Povezane vesti

Razno
Danas je svetski dan turske kafe
05. Decembar 2023
Sa svojim fantastičnim mirisom koji ispunjava domove, kancelarije, kafiće, pa čak i čitave...
Razno
Bakina tajna lansirala džem sa dodatkom rakije
21. Novembar 2023
Zamislite spoj tradicionalnog džema i srpske rakije, spoj koji aktivira sva čula i stvara...
Razno
Muzej iluzija daruje đacima prvacima besplatan ulaz
30. Avgust 2023
U periodu od 01 do 30. septembra 2023. godine Muzej iluzija poziva sve mališane koji...
Razno
16. Avgust 2023
Jedna od najomiljenijih niških manifestacija "Dani bureka" se održavaju od 17....