"Dan pešačenja" u više od 50 gradova Srbije

09. September 2020
Foto: Promo
Foto: Promo

 

Veliku nacionalnu akciju posvećenu zdravom životu - „Dan pešačenja“, Planinarski savez Srbije (PSS) organizuje 12. septembra 2020. godine u više od 50 gradova Srbije pod sloganom "Srbija hoda - za korak bliže zdravlju!". Akciji će se priključiti 57 planinarskih klubova i društava iz 45 gradova i opština Srbije.

Ideja je da se tog dana Srbija pokrene i hoda, bez obzira da li će se prepešači 100 metara ili cela predviđena staza. To bi trebalo da bude podstrek za stvaranje izuzetno važne i za čitav organizam dobre navike, koja ima ogroman značaj za fizičko i mentalno zdravlje ljudi, posebno u borbi za jačanje imuniteta. „Dan pešačenja" je, pre svega, zabavan i jednostavan način da se u najboljem društvu istraži radost hodanja i druženja, ali i aktivnog i zdravog načina života koji utiče na psiho-fizičko zdravlje i imunitet.
Zbog specifičnosti uzrokovanih pandemijom, Planinarski savez Srbije će ovogodišnju akciju realizovati na specifičan način. Umesto masovnog okupljanja i polaska na pešačenje, našim sugrađanima će biti predočene rute/trase kojima može da se pešači. Članovi Planinarskog saveza Srbije će na samim stazama biti prisutni kao logistička podrška. Na ovaj način će se ispoštovati preporuka o neophodnosti socijalnog distanciranja.
Informacije o startnim pozicijama za polaske i mestima održavanja mogu se naći na sajtu Planinarskog saveza Srbije - www.pss.rs. "Dan pešačenja" je besplatna akcija za sve učesnike i tog dana pešačenju se mogu pridružiti porodice, tinejdžeri, penzioneri, studenti... Pešačiće se omiljenim šetalištem, parkom, izletištem, čarobnom prirodom ili planinama Srbije... 
 
Comments (0)

Connected news

Others
Veliki uskršnji karneval u Beogradu ove godine na čak četiri lokacije
24. April 2024
Predstojećeg vikenda u Tašmajdanskom parku, na Zemunskom keju, platou kod Kalenić...
Others
22. April 2024
Udruženje „Hrana sa naših polja” u subotu i nedelju 27. i 28. aprila u TC...
Others
Danas je svetski dan turske kafe
05. December 2023
Sa svojim fantastičnim mirisom koji ispunjava domove, kancelarije, kafiće, pa čak i čitave...
Others
Bakina tajna lansirala džem sa dodatkom rakije
21. November 2023
Zamislite spoj tradicionalnog džema i srpske rakije, spoj koji aktivira sva čula i stvara...