"Turistički Svet" čestitao školsku slavu Ugostiteljskoj školi u Beogradu poklonom u knjigama

27. Januar 2015
'Turistički Svet' čestitao školsku slavu Ugostiteljskoj školi u Beogradu poklonom u knjigama
'Turistički Svet' čestitao školsku slavu Ugostiteljskoj školi u Beogradu poklonom u knjigama
'Turistički Svet' čestitao školsku slavu Ugostiteljskoj školi u Beogradu poklonom u knjigama
'Turistički Svet' čestitao školsku slavu Ugostiteljskoj školi u Beogradu poklonom u knjigama

Povodom školske slave Sveti Sava, urednica časopisa "Turistički Svet" Ljiljana Rebronja poklonila je Ugostiteljsko-turističkoj školi u Beogradu paket vrednih stručnih knjiga na srpskom i engleskom jeziku. Donacija je uručena direktorki škole Senki Pantić kao poklon biblioteci Ugostiteljsko turističke škole u Beogradu.
- Sveti Sava je i novinarska slava, naročito kada je u pitanju časopis "Turistički Svet", jer je misija naše redakcije da informiše, ali i da bude logistika pri obrazovanju turističkih kadrova. S obzirom da je Redakcija časopisa "Turistički Svet" usmerena na obrazovanje, doneli smo odluku da veoma obimnu i vrednu redakcijsku biblioteku poklonimo ugostiteljsko-turističkim školama u Srbiji sa kojima imamo dugogodišnju uspešnu saradnju. Školska slava je pravi povod da beogradsku Ugostiteljsko-turističku školu obradujemo ovim poklonom, uz najlepše čestitke i želje da uspešno nastave školovanje ugostiteljskih kadrova u Srbiji – istakla je Ljiljana Rebronja, urednica časopisa "Turistički Svet".

Da podsetimo, Redakcija časopisa "Turistički Svet" donirala je krajem decembra 2014. godine stručnu literaturu Ugostiteljsko-turističkoj školi u Vrnjačkoj Banji, a u planu je i svečano uručenje knjiga UTŠ u Čajetini.

I ove godine, školska slava okupila je u Ugostiteljsko-turističkoj školi u Beogradu veliki broj ugostitelja, učenika, profesora i gostiju iz branše. Tom prilikom, prisutnima se obratila i direktorka škole Senka Pantić, koja je istakla da su dobri međuljudski odnosi i zajednički napor zaposlenih i učenika, učinili da UTŠ u Beogradu bude veliki ponos svih nas.
Direktorka je iskazala i veliku zahvalnost oštini Savski venac za dugogodišnju saradnju i doniranu opremu za kompletnu adaptaciju kabineta stranih jezika. U to ime, predsedniku opštine Savski venac i domaćinu slave Dušanu Dinčiću uručeno je priznanje za veliko zalaganje i doprinos uspešnoj saradnji sa UTŠ.
Tradicionalna Svetosavska priznanja uručena su i učenicima koji svojim radom i ponašanjem služe za primer vršnjacima. Ovogodišnji dobitnici priznanja su: Nataša Spasojević III/10 – poslastičar, Nikola Pavlović III/9 – kuvar, Milica Milenković III/8 – konobar, Milina Nikolić IV/4 – ugostiteljski tehničar, Marko Komadina IV/6 – kulinarski tehničar i Teodora Popović IV/1 – turistički tehničar.

Kao i prethodnih godina, učenici Ugostiteljsko-turističke škole pripremili su svečani program "Putokazi Svetog Save", nakon čega je usledio slavski koktel.

Komentara (0)

Povezane vesti

Obrazovanje
Medalje kao suvenir iz Istanbula
06. Mart 2018
Na 16. Internacionalnom skupu gastronomije u Istanbulu, studenti novosadskog PMF-a ostvarili su...
Obrazovanje
Novi MBA program od oktobra dostupan zaposlenima u turizmu
27. Jun 2017
Obrazovanje u turizmu veoma je značajno kako bi se što bolje iskoristili turistički...
Obrazovanje
Učenici UTŠ iz Vrnjačke Banje sveukupni pobednici Turističke tržnice u Sarajevu
30. Maj 2017
Ugostiteljsko-turistička škola sa domom učenika Vrnjačka Banja tradicionalno...
Obrazovanje
A HOTELI na Sajmu praksi i zapošljavanja KORAK 2017
03. April 2017
U petak, 24. marta 2017. godine, na Univerzitetu Singidunum održan je drugi po redu Sajam...