"Turistički Svet" čestitao školsku slavu Ugostiteljskoj školi u Beogradu poklonom u knjigama

27. Januar 2015
'Turistički Svet' čestitao školsku slavu Ugostiteljskoj školi u Beogradu poklonom u knjigama
'Turistički Svet' čestitao školsku slavu Ugostiteljskoj školi u Beogradu poklonom u knjigama
'Turistički Svet' čestitao školsku slavu Ugostiteljskoj školi u Beogradu poklonom u knjigama
'Turistički Svet' čestitao školsku slavu Ugostiteljskoj školi u Beogradu poklonom u knjigama

Povodom školske slave Sveti Sava, urednica časopisa "Turistički Svet" Ljiljana Rebronja poklonila je Ugostiteljsko-turističkoj školi u Beogradu paket vrednih stručnih knjiga na srpskom i engleskom jeziku. Donacija je uručena direktorki škole Senki Pantić kao poklon biblioteci Ugostiteljsko turističke škole u Beogradu.
- Sveti Sava je i novinarska slava, naročito kada je u pitanju časopis "Turistički Svet", jer je misija naše redakcije da informiše, ali i da bude logistika pri obrazovanju turističkih kadrova. S obzirom da je Redakcija časopisa "Turistički Svet" usmerena na obrazovanje, doneli smo odluku da veoma obimnu i vrednu redakcijsku biblioteku poklonimo ugostiteljsko-turističkim školama u Srbiji sa kojima imamo dugogodišnju uspešnu saradnju. Školska slava je pravi povod da beogradsku Ugostiteljsko-turističku školu obradujemo ovim poklonom, uz najlepše čestitke i želje da uspešno nastave školovanje ugostiteljskih kadrova u Srbiji – istakla je Ljiljana Rebronja, urednica časopisa "Turistički Svet".

Da podsetimo, Redakcija časopisa "Turistički Svet" donirala je krajem decembra 2014. godine stručnu literaturu Ugostiteljsko-turističkoj školi u Vrnjačkoj Banji, a u planu je i svečano uručenje knjiga UTŠ u Čajetini.

I ove godine, školska slava okupila je u Ugostiteljsko-turističkoj školi u Beogradu veliki broj ugostitelja, učenika, profesora i gostiju iz branše. Tom prilikom, prisutnima se obratila i direktorka škole Senka Pantić, koja je istakla da su dobri međuljudski odnosi i zajednički napor zaposlenih i učenika, učinili da UTŠ u Beogradu bude veliki ponos svih nas.
Direktorka je iskazala i veliku zahvalnost oštini Savski venac za dugogodišnju saradnju i doniranu opremu za kompletnu adaptaciju kabineta stranih jezika. U to ime, predsedniku opštine Savski venac i domaćinu slave Dušanu Dinčiću uručeno je priznanje za veliko zalaganje i doprinos uspešnoj saradnji sa UTŠ.
Tradicionalna Svetosavska priznanja uručena su i učenicima koji svojim radom i ponašanjem služe za primer vršnjacima. Ovogodišnji dobitnici priznanja su: Nataša Spasojević III/10 – poslastičar, Nikola Pavlović III/9 – kuvar, Milica Milenković III/8 – konobar, Milina Nikolić IV/4 – ugostiteljski tehničar, Marko Komadina IV/6 – kulinarski tehničar i Teodora Popović IV/1 – turistički tehničar.

Kao i prethodnih godina, učenici Ugostiteljsko-turističke škole pripremili su svečani program "Putokazi Svetog Save", nakon čega je usledio slavski koktel.

Komentara (0)

Povezane vesti

Obrazovanje
Spajaju se zdravstvena, hotelijerska i turistička visoka škola
30. Maj 2019
Vlada Srbije donela je odluku o osnivanju Akademije strukovnih studija Beograd. Akademija...
Obrazovanje
Google: Nova online galerija naučnih otkrića
12. April 2019
„Google Arts and Culture“ pokrenuo je online platformu na kojoj je predstavljen...
Obrazovanje
Narodni muzej u zatvoru
12. April 2019
Može li umetnost da menja svet i ljude? Da li svi ljudi imaju pravo na umetnost? Kako da...
Obrazovanje
Interaktivna obuka turističkih vodiča i pratioca grupa od 12. do 14. jula u Beogradu
12. April 2019
Kompanija EastguidesWest sa više od 150 godina iskustva u putovanjima, gostoprimstvu i...