Završen prvi HOW Festival - Novo mesto okupljanja hotelskih "middle" menadžera

04. Oktobar 2017
Završen prvi HOW Festival - Novo mesto okupljanja hotelskih 'middle' menadžera

Prvi festival na temu hotelskih operacija uspešno je održan 28. i 29. septembra u hotelu Falkensteiner Hotel & Spa Iadera u Zadru. Više od 500 učesnika, većinom predstavnika hotelskog srednjeg menadžmenta, okupili su se na predstavljanju međunarodnih trendova u hotelskim operacijama.

Na centralnom panelu svoja predviđanja izneli su regionalni potpredsednici Edwin Broers (Wyndham Hotel Group) i Jacques Morand (Hyatt Hotels & Resorts), te Frank Reul - generalni direktor AccorHotels/Orbis za Rumuniju, Bugarsku i Makedoniju. Nastavak prvog dana doneo je atraktivno predavanje Dalibora Šumige o kojem se diskutovalo tokom celog HOW Festivala, kao i predavanja Sylvie Dudek koja priprema i trenira osoblje prema digitalnim rešenjima, te Mariusa Donhausera koji je pokazao koliko će biti velike promene kada su u pitanju radna mesta.

Drugi dan, po dve paralelne radionice bile su posvećene sektorima recepcije, wellnessa, hrane i pića, marketinga i prodaje, tehničkog dela, te domaćinstva. Stručnjaci su u interaktivnim radionicama diskutovali o izazovima sa kojima se delatnici hotelskih operacija u regionu susreću, preneli su primere dobre prakse, te podsticali na implementaciju novih proizvoda i usluga.

Detaljnije o panelima možete pogledati OVDE.

Posebna energija osetila se tokom celog Festivala, a većina hotelijera složila se kako HOW ima perspektivu da postane vodeće mesto okupljanja hotelijera srednjeg menadžmenta u Evropi. Veliki broj učesnika koji je pokazao interes za HOW Festival već prve godine, znak je za organizatore da upravo jedan ovakav događaj nedostaje hotelskoj industriji. To potvrđuju i inostrani panelisti, koji smatraju da se o hotelskim operacijama izuzetno retko priča, a veoma je važno da se razmeni iskustvo i praksa. Upravo zbog koncepta festivala i tema, oni smatraju kako će HOW u narednim godinama postati nezaobilazna konferencija hotelijera. Radionice po hotelskim sektorima efikasan su način edukovanja zaposlenih i ključ podizanja kvaliteta hotelske usluge.

Sam HOW Festival pokazao je kako se prate evropski i svetski trendovi. Već prve godine, umesto standardnih štampanih materijala, svim učesnicima bila je dostupna aplikacija putem koje su mogli da vide program, partnere, paneliste, sve učesnike, kao i da ugovore sastanke. Isto tako, uz standardni konferencijski prostor, deo predavanja organizovan je u kupoli, a prvo veče održan je party u „casual formatu“ koji je podstakao učesnike na umrežavanje i opuštanje.

Zbog odličnog koncepta i organizacije, kao i kvalitetnog odabira tema i panelista, očekivanja od drugog HOW Festivala su izuzetno velika. Naredni HOW Festival najavljen je za oktobar 2018. godine u Poreču, a pripreme za njega već su počele - poručuju organizatori.

Komentara (0)

Povezane vesti

Kongresi
Kongres ruralnog turizma Vojvodine 30. i 31. maja u Vrdniku
23. April 2024
Turistička organizacija Vojvodine zajedno sa Centrom za ruralni razvoj Vojvodine i uz...
Kongresi
U sredu počinje Drugo izdanje Sarajevo Tourism Summit 2024
22. April 2024
U sredu počinje drugo izdanje jednog od najvažnijih regionalnih turističkih foruma, Sarajevo...
Kongresi
Uspešno završena 2. regionalna Hotel housekeeping konvencija
01. April 2024
Jedan od zasigurno najvažnijih ovogodišnjih događaja u hotelskoj industriji regiona -...
Kongresi
Sarajevo Tourism Summit 2024: Jedan od vodećih regionalnih Foruma za turizam, hotelijerstvo i gastronomiju najavljuje svoj drugo izdanje
05. Mart 2024
Sarajevo će ponovno postati epicentar internacionalnog turističkog susreta, jer se 24. i 25....