Sarajevo Tourism Summit 2023

30. Januar 2023
Foto: Promo
Foto: Promo

Sarajevo Tourism Summit, prva regionalna konferencija o turizmu u Bosni i Hercegovini, održaće se 26. i 27. aprila 2023. godine u Sarajevu, u Hotelu Hills sa ciljem da se okupe stručnjaci iz oblasti turizma, hotelijerstva, ugostiteljstva i srodnih grana privrede kako bi se upoznali sa novim trendovima i kretanjima iz ovih oblasti. Očekuje se prisustvo preko 300 učesnika iz Bosne i Hercegovine i zemalja regije.

Samit će se održati u formi panel diskusija, studija slučaja i prezentacija, a već sada je svoje prisustvo potvrdilo više od 30 vrhunskih predavača iz BiH, Srbije, Hrvatske, Slovenije i Crne Gore, među kojima su: prof. Almir Peštek / Ekonomski fakultet Sarajevo, Stanka Karžija (Accor / Movenpick - Hrvatska), Rade Samčević / HT Consulting - Srbija, Gorazd Čad / Conventa - Slovenija, Filip Đoković / hotel Crni vrh - Srbija, Nemanja Dimić / Mekst konferencija - Novi Sad, Maša Mahmuta Aganovic / Infinity - BiH, Nikola Milović / hotel Metropol palace - Srbija, Boro Todorovic / Hotel Gorski Kopaonik, Marina Maljurić / Montenegro tourist service - Crna Gora, Marija Šečibović / Visoka škola turizma - BiH, Aida Terzić / hotel Pino Nature - BiH, Mirza Karić / Dubos consulting - BiH, Dejan Pejčinović / Hotel Fruške terme - Srbija, Marija Ognjenović / Hotel Gorski Kopaonik - Srbija.

Pored ovih aktivnosti, učesnici će imati priliku da prisustvuju master vinskom show programu, spirit & olive oil degustaciji, te show prezentacijama za coffee & chocolate. U sklopu samita biće organizovani i izložbeni prostori za sponzore i prijatelje samita iz različitih segmenata.

Poziv za učešće na samitu će dobiti svi hoteli iz BiH i regije, turističke organizacije i srodne kompanije, kao i državne institucije, organizacije za promociju turizma, ambasade i strana predstavništva. Promocija i aktivnosti u sklopu istog biće praćene putem medijskih partnera iz BiH i regije, web portala I društvenih mreža samita, te partnerskih agencija i kanala za stratešku promociju.

Teme koje će se obrađivati: Investicije u turizmu/destinacije, hotelijerstvo, zapošljavanje, edukacija u turizmu, MICE potencijali, trendovi u hotelijerstvu planinski hotel,fine dining experience, influence experience itd.

Više detalja o samitu kao i načinu kako prisustvovati istom kroz kotizacije možete pronaći na www.tourismsummit.ba ili na info@tourismsummit.ba

Komentara (0)

Povezane vesti

Kongresi
Turistički forum od 26. do 28. septembra u Nišu
22. Septembar 2023
Turistička organizacija Srbije (TOS) organizuje 13. po redu Turistički forum koji će se...
Kongresi
Šesti
12. Septembar 2023
Najveći poslovno-stručni događaj u regionu posvećen zdravstvenom turizmu i novim metodama u...
Kongresi
HOW Festival 2023 otkriva trendove hotelskih operacija i primere dobre prakse
04. Septembar 2023
6. izdanje HOW / Hotel Operations Weekend / Festivala održava se 15.-17. novembra u Fortis...
Kongresi
Uzakrota travel samit 15. septembra u Beogradu
31. Avgust 2023
Jedan od najvažnijih događaja u oblasti turizma, Uzakrota Travel Samit (Uzakrota Travel...