Sarajevo Tourism Summit 2023

30. Januar 2023
Foto: Promo
Foto: Promo

Sarajevo Tourism Summit, prva regionalna konferencija o turizmu u Bosni i Hercegovini, održaće se 26. i 27. aprila 2023. godine u Sarajevu, u Hotelu Hills sa ciljem da se okupe stručnjaci iz oblasti turizma, hotelijerstva, ugostiteljstva i srodnih grana privrede kako bi se upoznali sa novim trendovima i kretanjima iz ovih oblasti. Očekuje se prisustvo preko 300 učesnika iz Bosne i Hercegovine i zemalja regije.

Samit će se održati u formi panel diskusija, studija slučaja i prezentacija, a već sada je svoje prisustvo potvrdilo više od 30 vrhunskih predavača iz BiH, Srbije, Hrvatske, Slovenije i Crne Gore, među kojima su: prof. Almir Peštek / Ekonomski fakultet Sarajevo, Stanka Karžija (Accor / Movenpick - Hrvatska), Rade Samčević / HT Consulting - Srbija, Gorazd Čad / Conventa - Slovenija, Filip Đoković / hotel Crni vrh - Srbija, Nemanja Dimić / Mekst konferencija - Novi Sad, Maša Mahmuta Aganovic / Infinity - BiH, Nikola Milović / hotel Metropol palace - Srbija, Boro Todorovic / Hotel Gorski Kopaonik, Marina Maljurić / Montenegro tourist service - Crna Gora, Marija Šečibović / Visoka škola turizma - BiH, Aida Terzić / hotel Pino Nature - BiH, Mirza Karić / Dubos consulting - BiH, Dejan Pejčinović / Hotel Fruške terme - Srbija, Marija Ognjenović / Hotel Gorski Kopaonik - Srbija.

Pored ovih aktivnosti, učesnici će imati priliku da prisustvuju master vinskom show programu, spirit & olive oil degustaciji, te show prezentacijama za coffee & chocolate. U sklopu samita biće organizovani i izložbeni prostori za sponzore i prijatelje samita iz različitih segmenata.

Poziv za učešće na samitu će dobiti svi hoteli iz BiH i regije, turističke organizacije i srodne kompanije, kao i državne institucije, organizacije za promociju turizma, ambasade i strana predstavništva. Promocija i aktivnosti u sklopu istog biće praćene putem medijskih partnera iz BiH i regije, web portala I društvenih mreža samita, te partnerskih agencija i kanala za stratešku promociju.

Teme koje će se obrađivati: Investicije u turizmu/destinacije, hotelijerstvo, zapošljavanje, edukacija u turizmu, MICE potencijali, trendovi u hotelijerstvu planinski hotel,fine dining experience, influence experience itd.

Više detalja o samitu kao i načinu kako prisustvovati istom kroz kotizacije možete pronaći na www.tourismsummit.ba ili na info@tourismsummit.ba

Komentara (0)

Povezane vesti

Kongresi
Kruna Hotel Housekeeping Konvencije: Paneli housekeeping menadžera i GM-ova
27. Mart 2023
Još samo tri dana deli nas od prve dvodnevne regionalne Hotel Housekeeping Konvencije ,...
Kongresi
LAST MINUTE poziv za prvu regionalnu Hotel Housekeeping Konvenciju
22. Mart 2023
Kako se bliži početak Hotel Housekeeping Konvencije, zahvaljujući kojoj će hotelijeri...
Kongresi
Turska domaćin globalne konferencije o održivom turizmu GSTC 2023.
14. Mart 2023
Globalno veće za održivi turizam (GSTC), koje propisuje globalne standarde za održiva...
Kongresi
USKORO: U Vrnjačkoj Banji prva Hotel Housekeeping Konvencija u jugoistočnoj Evropi
02. Mart 2023
Po prvi put u istoriji naše hotelske industrije, 30. i 31. marta u hotelu Fontana**** u...