Sarajevo Tourism Summit 2023

30. Januar 2023
Foto: Promo
Foto: Promo

Sarajevo Tourism Summit, prva regionalna konferencija o turizmu u Bosni i Hercegovini, održaće se 26. i 27. aprila 2023. godine u Sarajevu, u Hotelu Hills sa ciljem da se okupe stručnjaci iz oblasti turizma, hotelijerstva, ugostiteljstva i srodnih grana privrede kako bi se upoznali sa novim trendovima i kretanjima iz ovih oblasti. Očekuje se prisustvo preko 300 učesnika iz Bosne i Hercegovine i zemalja regije.

Samit će se održati u formi panel diskusija, studija slučaja i prezentacija, a već sada je svoje prisustvo potvrdilo više od 30 vrhunskih predavača iz BiH, Srbije, Hrvatske, Slovenije i Crne Gore, među kojima su: prof. Almir Peštek / Ekonomski fakultet Sarajevo, Stanka Karžija (Accor / Movenpick - Hrvatska), Rade Samčević / HT Consulting - Srbija, Gorazd Čad / Conventa - Slovenija, Filip Đoković / hotel Crni vrh - Srbija, Nemanja Dimić / Mekst konferencija - Novi Sad, Maša Mahmuta Aganovic / Infinity - BiH, Nikola Milović / hotel Metropol palace - Srbija, Boro Todorovic / Hotel Gorski Kopaonik, Marina Maljurić / Montenegro tourist service - Crna Gora, Marija Šečibović / Visoka škola turizma - BiH, Aida Terzić / hotel Pino Nature - BiH, Mirza Karić / Dubos consulting - BiH, Dejan Pejčinović / Hotel Fruške terme - Srbija, Marija Ognjenović / Hotel Gorski Kopaonik - Srbija.

Pored ovih aktivnosti, učesnici će imati priliku da prisustvuju master vinskom show programu, spirit & olive oil degustaciji, te show prezentacijama za coffee & chocolate. U sklopu samita biće organizovani i izložbeni prostori za sponzore i prijatelje samita iz različitih segmenata.

Poziv za učešće na samitu će dobiti svi hoteli iz BiH i regije, turističke organizacije i srodne kompanije, kao i državne institucije, organizacije za promociju turizma, ambasade i strana predstavništva. Promocija i aktivnosti u sklopu istog biće praćene putem medijskih partnera iz BiH i regije, web portala I društvenih mreža samita, te partnerskih agencija i kanala za stratešku promociju.

Teme koje će se obrađivati: Investicije u turizmu/destinacije, hotelijerstvo, zapošljavanje, edukacija u turizmu, MICE potencijali, trendovi u hotelijerstvu planinski hotel,fine dining experience, influence experience itd.

Više detalja o samitu kao i načinu kako prisustvovati istom kroz kotizacije možete pronaći na www.tourismsummit.ba ili na info@tourismsummit.ba

Komentara (0)

Povezane vesti

Kongresi
Utisci sa 2. Sarajevo Tourism Summit-a: Razmena ideja, iskustava i inovacija u turizmu
26. April 2024
Nakon dva dana dinamičnih panel diskusija, inspirativnih predavanja i neizostavnog...
Kongresi
Kongres ruralnog turizma Vojvodine 30. i 31. maja u Vrdniku
23. April 2024
Turistička organizacija Vojvodine zajedno sa Centrom za ruralni razvoj Vojvodine i uz...
Kongresi
U sredu počinje Drugo izdanje Sarajevo Tourism Summit 2024
22. April 2024
U sredu počinje drugo izdanje jednog od najvažnijih regionalnih turističkih foruma, Sarajevo...
Kongresi
Uspešno završena 2. regionalna Hotel housekeeping konvencija
01. April 2024
Jedan od zasigurno najvažnijih ovogodišnjih događaja u hotelskoj industriji regiona -...