Sarajevo Tourism Summit 2023

30. January 2023
Foto: Promo
Foto: Promo

Sarajevo Tourism Summit, prva regionalna konferencija o turizmu u Bosni i Hercegovini, održaće se 26. i 27. aprila 2023. godine u Sarajevu, u Hotelu Hills. Cilj samita je okupiti stručnjake iz oblasti turizma, hotelijerstva, ugostiteljstva i srodnih grana privrede kako bi se upoznali sa novim trendovima i kretanjima iz ovih oblasti. Očekuje se prisustvo preko 300 učesnika iz Bosne i Hercegovine i zemalja regije.

Samit će se održati u formi panel diskusija, studija slučaja i prezentacija, a već sada je svoje prisustvo potvrdilo više od 30 vrhunskih predavača iz BiH, Srbije, Hrvatske, Slovenije i Crne Gore, među kojima su: prof. Almir Peštek / Ekonomski fakultet Sarajevo, Stanka Karžija (Accor / Movempick - Hrvatska), Rade Samčević / HT Consulting - Srbija, Gorazd Čad / Conventa - Slovenija, Filip Đoković / hotel Crni vrh - Srbija, Nemanja Dimić / Mekst konferencija - Novi Sad, Maša Mahmuta Aganovic / Infinity - BiH, Nikola Milović / hotel Metropol palace - Srbija, Boro Todorovic / Hotel Gorski Kopaonik, Marina Maljurić / Montenegro tourist service - Crna Gora, Marija Šečibović / Visoka škola turizma - BiH, Aida Terzić / hotel Pino Nature - BiH, Mirza Karić / Dubos consulting - BiH, Dejan Pejčinović / Hotel Fruške terme - Srbija, Marija Ognjenović / Hotel Gorski Kopaonik - Srbija.

Pored ovih aktivnosti, učesnici će imati priliku da prisustvuju master vinskom show programu, spirit & olive oil degustaciji, te show prezentacijama za coffee & chocolate. U sklopu samita biće organizovani i izložbeni prostori za sponzore i prijatelje samita iz različitih segmenata.

Poziv za učešće na samitu će dobiti svi hoteli iz BiH i regije, turističke organizacije i srodne kompanije, kao i državne institucije, organizacije za promociju turizma, ambasade i strana predstavništva. Promocija i aktivnosti u sklopu istog biće praćene putem medijskih partnera iz BiH i regije, web portala I društvenih mreža samita, te partnerskih agencija i kanala za stratešku promociju.

Teme koje će se obrađivati: Investicije u turizmu/destinacije, hotelijerstvo, zapošljavanje, edukacija u turizmu, MICE potencijali, trendovi u hotelijerstvu planinski hotel,fine dining experience, influence experience itd.

Više detalja o samitu kao i načinu kako prisustvovati istom kroz kotizacije možete pronaći na www.tourismsummit.ba ili na info@tourismsummit.ba

Comments (0)

Connected news

Conferences
Sarajevo Tourism Summit 2024: Jedan od vodećih regionalnih Foruma za turizam, hotelijerstvo i gastronomiju najavljuje svoj drugo izdanje
05. March 2024
Sarajevo će ponovno postati epicentar internacionalnog turističkog susreta, jer se 24. i 25....
Conferences
Konferencija „Biznis priče“ 3. i 4. aprila u „Master“ hali Novosadskog sajma
12. February 2024
Konferencija „Biznis priče“ održaće se 3. i 4. aprila 2024. u...
Conferences
Dodeljene nagrade
19. December 2023
Kongresni biro Turističke organizacije Srbije je proslavljajući 16 godina svoga rada u...
Conferences
U Novom Sadu održana 10. MEKST konferencija
04. December 2023
U Kongresnom centru Master održana je jubilarna Međunarodna konferencija posvećena turizmu,...