Održan MoReSCE 2018 - događaj koji je pomerio granice razvoja poslovne platforme planinskih centara Centralne Evrope

17. Septembar 2018
Održan MoReSCE 2018 - događaj koji je pomerio granice razvoja poslovne platforme planinskih centara Centralne Evrope

Drugi Samit planinskih centara Centralne Evrope - MoReSCE 2018 održan je na Zlatiboru u periodu od 10. do 12. septembra, i okupio je lidere i istaknute stručnjake iz zemalja regiona.

Organizovan od strane JP „Skijališta Srbije“ i Centra za istraživanja i studije turizma iz Novog Sada, a uz podršku Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija, Centralno evropske inicijative (CEI), Turističke organizacije Srbije i Privredne komore Srbije, MoReSCE je i ovaj put bio koncipiran da inicira poslovne sastanke i da ih u isto vreme razvije.

Pored brojnih panela sa izuzetno zanimljivim i korisnim temama, održani su i poslovni sastanci, gde su vodeći proizvođači tehničke opreme za skijališta i ski centre, investitori i međunarodni eksperti stvarali i unapređivali saradnju i razmenjivali iskustva kroz razgovore o održivom razvoju planinskih centara, investicionim mogućnostima kao i inovativnim rešenjima za marketing i brendiranje ski destinacija.



Prvi dan Samita bio je posvećen svečanom otvaranju na kojem su govorili Dejan Ćika, generalni direktor Javnog preduzeća „Skijališta Srbije“ i Zoran Ostojić, načelnik ifrastrukturnih projekata u  Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija.

Drugi dan Samita bio je programski okrenut ka održivom razvoju i budućem planiranju planinskih centara, podsticajima, mogućnostima za javno privatno partnerstvo, marketing i brendiranje u regionu. Učešće su uzeli predstavnici Gorske službe spasavanja iz Srbije, kao i Međunarodna ski patrola uz asocijaciju žičničara iz Slovenije. 

Zaključci Samita planinskih centara Centralne Evrope definisali su smernice ka bijenalnom održavanju događaja uz predloge da naredni put budu donosioci odluka iz resornih ministarstava u regionu i inicijativu da se kroz zajednicki panel predstave planovi i mogućnosti razvoja planinskih centara i zajedničkih turističkih proizvoda. Na Samitu je učešće uzelo 135 delegata iz Nemačke, Austrije, Francuske, Italije, Slovenije, Hrvatske, Poljske, Crne Gore i Srbije.

Komentara (0)

Povezane vesti

Kongresi
Kongres ruralnog turizma Vojvodine 30. i 31. maja u Vrdniku
23. April 2024
Turistička organizacija Vojvodine zajedno sa Centrom za ruralni razvoj Vojvodine i uz...
Kongresi
U sredu počinje Drugo izdanje Sarajevo Tourism Summit 2024
22. April 2024
U sredu počinje drugo izdanje jednog od najvažnijih regionalnih turističkih foruma, Sarajevo...
Kongresi
Uspešno završena 2. regionalna Hotel housekeeping konvencija
01. April 2024
Jedan od zasigurno najvažnijih ovogodišnjih događaja u hotelskoj industriji regiona -...
Kongresi
Sarajevo Tourism Summit 2024: Jedan od vodećih regionalnih Foruma za turizam, hotelijerstvo i gastronomiju najavljuje svoj drugo izdanje
05. Mart 2024
Sarajevo će ponovno postati epicentar internacionalnog turističkog susreta, jer se 24. i 25....