Drugi po redu Turistički Samit Vojvodine 08. i 09. juna

13. April 2023
Foto: Turistički samit Vojvodine
Foto: Turistički samit Vojvodine

 Drugi po redu Turistički Samit Vojvodine održaće se 08. i 09. juna 2023. godine u Inđiji. Nakon prvog Turističkog samita Vojvodine održanog u Novom Sadu, koji je okupio preko 200 učesnika iz oblasti turizma, Inđija je odabrana za domaćina ovogodišnjeg samita koji će se održati u sali Kulturnog centra u Inđiji.

Turistički Samit Vojvodine je događaj kreiran sa osnovnim ciljem podsticanja umrežavanja privatnog i javnog sektora, u sferi turizma i privrede, na teritoriji AP Vojvodine. Razvoj odgovornog turizma, iniciranje razgovora o problemima u turizmu, ostvarivanje interdestinacijske i međusektorske saradnje u formiranju i promociji turističke ponude Vojvodine, samo su neki od razloga za realizaciju ovog događaja. Samit će kao i prošle godine okupiti turističke agencije, turističke organizacije, hotelijere, restoratere, razvojne agencije, medije, kulturne institucije i sve ostale zainteresovane privredne subjekte.

Značajne teme o kojima će se govoriti: „Turizam kao instrument javne diplomatije“, „Strategija razvoja turizma Vojvodine“, „Razvoj kongresnog turizma u Vojvodini“, „Proaktivnost, strategija i strast kao pokretači u turizmu“.
Događaj će se održati u sali Kulturnog centra u Inđiji, a prijave za učešće na samitu moguće je izvršiti putem zvaničnog sajta turistickisamitvojvodine.com

Do sada su realizaciju događaja podržale sledeće institucije i organizacije: Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam, Pokrajinski sekretarijat za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu i Privredna komora Vojvodine. 

Turistički Samit Vojvodine zajednički organizuju Opština Inđija, Turistička organizacija opštine Inđije, udruženje građana ,,Centar za edukativni razvoj Novi Sad“ i agencije ,,Balkan Infinity Travel“ i „Explore Agency“.
 

Komentara (0)

Povezane vesti

Kongresi
Uspešno završena 2. regionalna Hotel housekeeping konvencija
01. April 2024
Jedan od zasigurno najvažnijih ovogodišnjih događaja u hotelskoj industriji regiona -...
Kongresi
Sarajevo Tourism Summit 2024: Jedan od vodećih regionalnih Foruma za turizam, hotelijerstvo i gastronomiju najavljuje svoj drugo izdanje
05. Mart 2024
Sarajevo će ponovno postati epicentar internacionalnog turističkog susreta, jer se 24. i 25....
Kongresi
Konferencija „Biznis priče“ 3. i 4. aprila u „Master“ hali Novosadskog sajma
12. Februar 2024
Konferencija „Biznis priče“ održaće se 3. i 4. aprila 2024. u...
Kongresi
Dodeljene nagrade
19. Decembar 2023
Kongresni biro Turističke organizacije Srbije je proslavljajući 16 godina svoga rada u...