Drugi po redu Turistički Samit Vojvodine 08. i 09. juna

13. April 2023
Foto: Turistički samit Vojvodine
Foto: Turistički samit Vojvodine

Drugi po redu Turistički Samit Vojvodine održaće se 08. i 09. juna 2023. godine u Inđiji. Nakon prvog Turističkog samita Vojvodine održanog u Novom Sadu, koji je okupio preko 200 učesnika iz oblasti turizma, Inđija je odabrana za domaćina ovogodišnjeg samita koji će se održati u sali Kulturnog centra u Inđiji.

Turistički Samit Vojvodine je događaj kreiran sa osnovnim ciljem podsticanja umrežavanja privatnog i javnog sektora, u sferi turizma i privrede, na teritoriji AP Vojvodine. Razvoj odgovornog turizma, iniciranje razgovora o problemima u turizmu, ostvarivanje interdestinacijske i međusektorske saradnje u formiranju i promociji turističke ponude Vojvodine, samo su neki od razloga za realizaciju ovog događaja. Samit će kao i prošle godine okupiti turističke agencije, turističke organizacije, hotelijere, restoratere, razvojne agencije, medije, kulturne institucije i sve ostale zainteresovane privredne subjekte.

Značajne teme o kojima će se govoriti: „Turizam kao instrument javne diplomatije“, „Strategija razvoja turizma Vojvodine“, „Razvoj kongresnog turizma u Vojvodini“, „Proaktivnost, strategija i strast kao pokretači u turizmu“.
Događaj će se održati u sali Kulturnog centra u Inđiji, a prijave za učešće na samitu moguće je izvršiti putem zvaničnog sajta turistickisamitvojvodine.com

Do sada su realizaciju događaja podržale sledeće institucije i organizacije: Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam, Pokrajinski sekretarijat za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu i Privredna komora Vojvodine. 

Turistički Samit Vojvodine zajednički organizuju Opština Inđija, Turistička organizacija opštine Inđije, udruženje građana ,,Centar za edukativni razvoj Novi Sad“ i agencije ,,Balkan Infinity Travel“ i „Explore Agency“.

Comments (0)

Connected news

Conferences
Beč proglašen za najbolji kongresni grad
26. May 2023
Međunarodna kongresna asocijacija (ICCA) je objavila listu najboljih kongresnih gradova za...
Conferences
Inđija postaje centar turističke privrede Vojvodine 8. i 9. juna
22. May 2023
Drugi po redu Turistički Samit Vojvodine održaće se 08. i 09. juna 2023. godine u sali...
Conferences
Posle deset godina BalkanSpa Summit ponovo u Srbiji
17. May 2023
Turistička organizacija Srbije i Udruženje banja Srbije potpisale su Protokol o saradnji...
Conferences
Održan Sarajevo Tourism Summit 2023
28. April 2023
Prvi Sarajevo Tourism Summit, održan 26. i 27. aprila, okupio je više od 300 učesnika...