Drugi po redu Turistički Samit Vojvodine 08. i 09. juna

13. April 2023
Foto: Turistički samit Vojvodine
Foto: Turistički samit Vojvodine

Drugi po redu Turistički Samit Vojvodine održaće se 08. i 09. juna 2023. godine u Inđiji. Nakon prvog Turističkog samita Vojvodine održanog u Novom Sadu, koji je okupio preko 200 učesnika iz oblasti turizma, Inđija je odabrana za domaćina ovogodišnjeg samita koji će se održati u sali Kulturnog centra u Inđiji.

Turistički Samit Vojvodine je događaj kreiran sa osnovnim ciljem podsticanja umrežavanja privatnog i javnog sektora, u sferi turizma i privrede, na teritoriji AP Vojvodine. Razvoj odgovornog turizma, iniciranje razgovora o problemima u turizmu, ostvarivanje interdestinacijske i međusektorske saradnje u formiranju i promociji turističke ponude Vojvodine, samo su neki od razloga za realizaciju ovog događaja. Samit će kao i prošle godine okupiti turističke agencije, turističke organizacije, hotelijere, restoratere, razvojne agencije, medije, kulturne institucije i sve ostale zainteresovane privredne subjekte.

Značajne teme o kojima će se govoriti: „Turizam kao instrument javne diplomatije“, „Strategija razvoja turizma Vojvodine“, „Razvoj kongresnog turizma u Vojvodini“, „Proaktivnost, strategija i strast kao pokretači u turizmu“.
Događaj će se održati u sali Kulturnog centra u Inđiji, a prijave za učešće na samitu moguće je izvršiti putem zvaničnog sajta turistickisamitvojvodine.com

Do sada su realizaciju događaja podržale sledeće institucije i organizacije: Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam, Pokrajinski sekretarijat za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu i Privredna komora Vojvodine. 

Turistički Samit Vojvodine zajednički organizuju Opština Inđija, Turistička organizacija opštine Inđije, udruženje građana ,,Centar za edukativni razvoj Novi Sad“ i agencije ,,Balkan Infinity Travel“ i „Explore Agency“.

Comments (0)

Connected news

Conferences
Turistički forum od 26. do 28. septembra u Nišu
22. September 2023
Turistička organizacija Srbije (TOS) organizuje 13. po redu Turistički forum koji će se...
Conferences
Šesti
12. September 2023
Najveći poslovno-stručni događaj u regionu posvećen zdravstvenom turizmu i novim metodama u...
Conferences
HOW Festival 2023 otkriva trendove hotelskih operacija i primere dobre prakse
04. September 2023
6. izdanje HOW / Hotel Operations Weekend / Festivala održava se 15.-17. novembra u Fortis...
Conferences
Uzakrota travel samit 15. septembra u Beogradu
31. August 2023
Jedan od najvažnijih događaja u oblasti turizma, Uzakrota Travel Samit (Uzakrota Travel...