Dodeljene Turističke slagalice najboljima u manifestacionom turizmu Srbije

05. Mart 2018
Dodeljene Turističke slagalice najboljima u manifestacionom turizmu Srbije

U petak i subotu, 2. i 3. marta 2018. godine, u kongresnoj sali Studentskog odmarališta „Ratko Mitrović“  na Zlatiboru, održani su XI Susreti organizatora manifestacija 2017/2018. Tom prilikom, najboljim manifestacijama u Srbiji dodeljena su priznanja "Turistička slagalica".

Događaj je organizovalo Udruženje „Turizam I Manifestacije Srbije“ (TIM Srbije) u saradnji sa Visokom turističkom školom iz Beograda i turističkom organizacijom Zlatibor. Učesnike ovogodišnjih, XI Susreta na otvaranju su pozdravili: predsednica udruženja „Turizam I Manifestacije Srbije“ Milanka Cvetković, prof. dr Snežana Štetić sa VTŠ i Marija Jeremić, PR opštine Čajetina. Prisutne je pozdravio i zvanično otvorio ovogodišnje Susrete Sergej Tamaš iz Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam. Moderator i ovogodišnjih Susreta bila je prof. dr Snežana Štetić, profesor Visoke turističke škole, iz Beograda.

Pod već tradicionalnim sloganom „Kreirajmo budućnost manifestacija u Srbiji - zajedno“, na ovom dvodnevnom stručnom skupu okupili su se predstavnici pokrajinske Vlade, pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam, ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija RS, turističkih organizacija po mestima, organizatori manifestacija, predstavnici turističkih i marketingških agencija, proizvođači suvenira, hotelijeri i ugostitelji, kao i naučni radnici, profesori i ugledni stručnjaci iz oblasti manifestacionog turizma iz zemlje i inostranstva, mnogobrojni turistički poslenici i predstavnici medija.

Teme ovogodišnjih, XI Susreta bile su: Strategija razvoja turizma i manifestacije nacionalnih manjina (Ivan Đoković, potpredsednik Vlade AP Vojvodine), Uloga kulturnih maniifestacija u razvoju turizma (Jasna Dimitrijević, direktor Kolarčeve zadužbine, Beograd), Organizacija dečijih manifestacija (Ivana Cvetković i Vlastimir Veljović, UG ERA, Užice) i Značaj manifestacija za razvoj smeštajnih kapaciteta (Prof. dr Ljiljana Kosar, Fakultet za hotelijerstvo, Beograd).U završnom delu ovogodišnjih Susreta, proglašeni su najbolji u manifestacionom turizmu Srbije.

Nagrada TURISTIČKA SLAGALICA 2017 dodeljena je u sledećim kategorijama:

1. Za najuspešniju tradicionalnu manifestaciju u 2017:
DANI BANICE – Bela Palanka

2. Za najuspešniju novu manifestaciju u 2017:
TANDERBAL – festival na Tisi – Bečej

3. Za zaslužnog pojedinca u oblasti manifestacionog turizma za 2016:
LJILJANA TODOROVIĆ – TO „Oplenac“, Topola
 
4. Za najuspešniju lokalnu samoupravu – stub podrške organizatorima manifestacija u 2016:
Beograd (GO MLADENOVAC)

5. Za najbolji promo-film o manifestaciji na X Susretima:
- Prvo mesto: DEČIJI ĐURĐEVDANSKI KARNEVAL – Kragujevac
- Drugo mesto: MEĐ. FESTIVAL FOLKLORA U SELU VLAŠKA – Mladenovac
- Treće mesto: OPLENAČKA BERBA GROŽĐA - TopolaZa dobro raspoloženje učesnika u muzičko-zabavnom delu programa, prvog i drugog dana, pobrinuli su se: mladi frulaš iz Šljivovice (Ognjen Brković), muška izvorna grupa „Omorika“ iz Ivanjice, mlada solistkinja Kristina Krstić iz sela Vlaška kod Mladenovca, kao i nastup članova KUD „Kantakuzina“ iz Smedereva, koji su izveli par grčkih igara.

Veselo i vedro raspoloženje vladalo je među svim učesnicima i na drugarskoj večeri održanoj 2. marta u restoranu hotela Zelenkada u kome je organizator XI Susreta za sve prisutne, uz muziku i druženje, po prvi put organizovao „zabavni kviz“ i nagradnu igru.

- Ovogodišnji, XI Susreti organizatora manifestacija 2017/2018, bili su dobro posećeni. Obrađene su dobro odabrane, atraktivne i aktuelne teme. Prisustvovao je i jedan broj novih učesnika iz inostranstva, a po oceni prisutnih učesnika ovogodišnji Susreti su bili najkvalitetniji do sada. Brojne pohvale i čestitke, međutim, nameću nam i odgovornost i obavezu još boljeg programskog sadržaja i organizacije sledećih, XII Susreta u 2019. godini - poručuju organizatori.

Komentara (0)

Povezane vesti

Kongresi
Uzakrota jedan od top 10 travel događaja na svetu
29. Maj 2020
Holandski Bidroom uvrstio je 2018. godine Uzakrota Travel Summit među "top 10...
Kongresi
HOW Online konferencija 21. maja
11. Maj 2020
U budućnosti, hotelske operacije biće drugačije, a globalni hotelski lanci su već uveli...
Kongresi
Prijava za današnji Vebinar SerbianAdventures
22. April 2020
Pozivamo vas da se prijavite za učešće na današnjem Zoom Vebinaru u organizaciji...
Kongresi
Kongresni turizam u doba korone - Stručnjaci dele savete i zapažanja
16. April 2020
Svima je jasno da je turizam u celom svetu stao, stoga je pokrenuta regionalna inicijativa...