Dodeljene Turističke slagalice najboljima u manifestacionom turizmu Srbije

05. March 2018
Dodeljene Turističke slagalice najboljima u manifestacionom turizmu Srbije

U petak i subotu, 2. i 3. marta 2018. godine, u kongresnoj sali Studentskog odmarališta „Ratko Mitrović“  na Zlatiboru, održani su XI Susreti organizatora manifestacija 2017/2018. Tom prilikom, najboljim manifestacijama u Srbiji dodeljena su priznanja "Turistička slagalica".

Događaj je organizovalo Udruženje „Turizam I Manifestacije Srbije“ (TIM Srbije) u saradnji sa Visokom turističkom školom iz Beograda i turističkom organizacijom Zlatibor. Učesnike ovogodišnjih, XI Susreta na otvaranju su pozdravili: predsednica udruženja „Turizam I Manifestacije Srbije“ Milanka Cvetković, prof. dr Snežana Štetić sa VTŠ i Marija Jeremić, PR opštine Čajetina. Prisutne je pozdravio i zvanično otvorio ovogodišnje Susrete Sergej Tamaš iz Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam. Moderator i ovogodišnjih Susreta bila je prof. dr Snežana Štetić, profesor Visoke turističke škole, iz Beograda.

Pod već tradicionalnim sloganom „Kreirajmo budućnost manifestacija u Srbiji - zajedno“, na ovom dvodnevnom stručnom skupu okupili su se predstavnici pokrajinske Vlade, pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam, ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija RS, turističkih organizacija po mestima, organizatori manifestacija, predstavnici turističkih i marketingških agencija, proizvođači suvenira, hotelijeri i ugostitelji, kao i naučni radnici, profesori i ugledni stručnjaci iz oblasti manifestacionog turizma iz zemlje i inostranstva, mnogobrojni turistički poslenici i predstavnici medija.

Teme ovogodišnjih, XI Susreta bile su: Strategija razvoja turizma i manifestacije nacionalnih manjina (Ivan Đoković, potpredsednik Vlade AP Vojvodine), Uloga kulturnih maniifestacija u razvoju turizma (Jasna Dimitrijević, direktor Kolarčeve zadužbine, Beograd), Organizacija dečijih manifestacija (Ivana Cvetković i Vlastimir Veljović, UG ERA, Užice) i Značaj manifestacija za razvoj smeštajnih kapaciteta (Prof. dr Ljiljana Kosar, Fakultet za hotelijerstvo, Beograd).

U završnom delu ovogodišnjih Susreta, proglašeni su najbolji u manifestacionom turizmu Srbije.

Nagrada TURISTIČKA SLAGALICA 2017 dodeljena je u sledećim kategorijama:

1. Za najuspešniju tradicionalnu manifestaciju u 2017:
DANI BANICE – Bela Palanka

2. Za najuspešniju novu manifestaciju u 2017:
TANDERBAL – festival na Tisi – Bečej

3. Za zaslužnog pojedinca u oblasti manifestacionog turizma za 2016:
LJILJANA TODOROVIĆ – TO „Oplenac“, Topola
 
4. Za najuspešniju lokalnu samoupravu – stub podrške organizatorima manifestacija u 2016:
Beograd (GO MLADENOVAC)

5. Za najbolji promo-film o manifestaciji na X Susretima:
- Prvo mesto: DEČIJI ĐURĐEVDANSKI KARNEVAL – Kragujevac
- Drugo mesto: MEĐ. FESTIVAL FOLKLORA U SELU VLAŠKA – Mladenovac
- Treće mesto: OPLENAČKA BERBA GROŽĐA - Topola

Za dobro raspoloženje učesnika u muzičko-zabavnom delu programa, prvog i drugog dana, pobrinuli su se: mladi frulaš iz Šljivovice (Ognjen Brković), muška izvorna grupa „Omorika“ iz Ivanjice, mlada solistkinja Kristina Krstić iz sela Vlaška kod Mladenovca, kao i nastup članova KUD „Kantakuzina“ iz Smedereva, koji su izveli par grčkih igara.

Veselo i vedro raspoloženje vladalo je među svim učesnicima i na drugarskoj večeri održanoj 2. marta u restoranu hotela Zelenkada u kome je organizator XI Susreta za sve prisutne, uz muziku i druženje, po prvi put organizovao „zabavni kviz“ i nagradnu igru.

- Ovogodišnji, XI Susreti organizatora manifestacija 2017/2018, bili su dobro posećeni. Obrađene su dobro odabrane, atraktivne i aktuelne teme. Prisustvovao je i jedan broj novih učesnika iz inostranstva, a po oceni prisutnih učesnika ovogodišnji Susreti su bili najkvalitetniji do sada. Brojne pohvale i čestitke, međutim, nameću nam i odgovornost i obavezu još boljeg programskog sadržaja i organizacije sledećih, XII Susreta u 2019. godini - poručuju organizatori.

Comments (0)

Connected news

Conferences
Prvi Strong Earth Youth Summit (SEYS) u aprilu 2021.
23. December 2020
SUNx Malta bit će domaćin prvog ikad organizovanog klimatskog samita mladih vezanog za...
Conferences
HOW Festival  - za manje od 7 dana!
18. November 2020
Datum održavanje drugog online HOW Festivala, jedinstvenog događaja koji okuplja važna imena...
Conferences
Još manje od tri nedelje do drugog online HOW Festivala 2020!
06. November 2020
Jedan od najatraktivnijih regionalnih događaja u hotelskoj industriji, koji se bavi tematikom...
Conferences
Digitalizacija, pandemija, trendovi – tematski okvir 7. MEKST  Konferencije
03. November 2020
 Međunarodna konferencija koja redovno okuplja najviše mladih učesnika, studenata...