Dodeljene Turističke slagalice najboljima u manifestacionom turizmu Srbije

05. March 2018
Dodeljene Turističke slagalice najboljima u manifestacionom turizmu Srbije

U petak i subotu, 2. i 3. marta 2018. godine, u kongresnoj sali Studentskog odmarališta „Ratko Mitrović“  na Zlatiboru, održani su XI Susreti organizatora manifestacija 2017/2018. Tom prilikom, najboljim manifestacijama u Srbiji dodeljena su priznanja "Turistička slagalica".

Događaj je organizovalo Udruženje „Turizam I Manifestacije Srbije“ (TIM Srbije) u saradnji sa Visokom turističkom školom iz Beograda i turističkom organizacijom Zlatibor. Učesnike ovogodišnjih, XI Susreta na otvaranju su pozdravili: predsednica udruženja „Turizam I Manifestacije Srbije“ Milanka Cvetković, prof. dr Snežana Štetić sa VTŠ i Marija Jeremić, PR opštine Čajetina. Prisutne je pozdravio i zvanično otvorio ovogodišnje Susrete Sergej Tamaš iz Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam. Moderator i ovogodišnjih Susreta bila je prof. dr Snežana Štetić, profesor Visoke turističke škole, iz Beograda.

Pod već tradicionalnim sloganom „Kreirajmo budućnost manifestacija u Srbiji - zajedno“, na ovom dvodnevnom stručnom skupu okupili su se predstavnici pokrajinske Vlade, pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam, ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija RS, turističkih organizacija po mestima, organizatori manifestacija, predstavnici turističkih i marketingških agencija, proizvođači suvenira, hotelijeri i ugostitelji, kao i naučni radnici, profesori i ugledni stručnjaci iz oblasti manifestacionog turizma iz zemlje i inostranstva, mnogobrojni turistički poslenici i predstavnici medija.

Teme ovogodišnjih, XI Susreta bile su: Strategija razvoja turizma i manifestacije nacionalnih manjina (Ivan Đoković, potpredsednik Vlade AP Vojvodine), Uloga kulturnih maniifestacija u razvoju turizma (Jasna Dimitrijević, direktor Kolarčeve zadužbine, Beograd), Organizacija dečijih manifestacija (Ivana Cvetković i Vlastimir Veljović, UG ERA, Užice) i Značaj manifestacija za razvoj smeštajnih kapaciteta (Prof. dr Ljiljana Kosar, Fakultet za hotelijerstvo, Beograd).

U završnom delu ovogodišnjih Susreta, proglašeni su najbolji u manifestacionom turizmu Srbije.

Nagrada TURISTIČKA SLAGALICA 2017 dodeljena je u sledećim kategorijama:

1. Za najuspešniju tradicionalnu manifestaciju u 2017:
DANI BANICE – Bela Palanka

2. Za najuspešniju novu manifestaciju u 2017:
TANDERBAL – festival na Tisi – Bečej

3. Za zaslužnog pojedinca u oblasti manifestacionog turizma za 2016:
LJILJANA TODOROVIĆ – TO „Oplenac“, Topola
 
4. Za najuspešniju lokalnu samoupravu – stub podrške organizatorima manifestacija u 2016:
Beograd (GO MLADENOVAC)

5. Za najbolji promo-film o manifestaciji na X Susretima:
- Prvo mesto: DEČIJI ĐURĐEVDANSKI KARNEVAL – Kragujevac
- Drugo mesto: MEĐ. FESTIVAL FOLKLORA U SELU VLAŠKA – Mladenovac
- Treće mesto: OPLENAČKA BERBA GROŽĐA - Topola

Za dobro raspoloženje učesnika u muzičko-zabavnom delu programa, prvog i drugog dana, pobrinuli su se: mladi frulaš iz Šljivovice (Ognjen Brković), muška izvorna grupa „Omorika“ iz Ivanjice, mlada solistkinja Kristina Krstić iz sela Vlaška kod Mladenovca, kao i nastup članova KUD „Kantakuzina“ iz Smedereva, koji su izveli par grčkih igara.

Veselo i vedro raspoloženje vladalo je među svim učesnicima i na drugarskoj večeri održanoj 2. marta u restoranu hotela Zelenkada u kome je organizator XI Susreta za sve prisutne, uz muziku i druženje, po prvi put organizovao „zabavni kviz“ i nagradnu igru.

- Ovogodišnji, XI Susreti organizatora manifestacija 2017/2018, bili su dobro posećeni. Obrađene su dobro odabrane, atraktivne i aktuelne teme. Prisustvovao je i jedan broj novih učesnika iz inostranstva, a po oceni prisutnih učesnika ovogodišnji Susreti su bili najkvalitetniji do sada. Brojne pohvale i čestitke, međutim, nameću nam i odgovornost i obavezu još boljeg programskog sadržaja i organizacije sledećih, XII Susreta u 2019. godini - poručuju organizatori.

Comments (0)

Connected news

Conferences
Turistički samit Vojvodine 9-10. juna u Novom Sadu
06. May 2022
Turistički samit Vojvodine održaće se 9. i 10. juna u kongresnom centru Master, na...
Conferences
U organizaciji HORES-a: XIII HOTELSKA KUĆA na Zlatiboru
03. December 2021
Poslovno udruženje hotelsko-ugostiteljske privrede Srbije HORES organizuje XIII međunarodnu...
Conferences
Merkur potpisao ugovor sa Turcima
12. November 2021
U svečanoj Sali hotela Persian Azadi, direktor Specijalne bolnice Merkur dr Dejan Stanojević,...
Conferences
MEKST konferencija 2021: Godina povratka i pomeranja granica
02. November 2021
Jedinstvena konferencija u oblasti turizma, hotelijerstva i digitalnog marketinga sa dugom...