Crna Gora domaćin Prve regionalne konferencije o preduzetništvu u turizmu

12. Mart 2018
Crna Gora domaćin Prve regionalne konferencije o preduzetništvu u turizmu

Prema izveštaju Svetskog saveta za putovanja i turizam (WTTC), Crna Gora se nalazi među najbrže rastućim turističkim destinacijama u svetu. Respektabilni inostrani mediji pisali su i u prethodnoj godini o Crnoj Gori kao idealnoj destinaciji za odmor na moru, za aktivni odmor u prirodi i nacionalnim parkovima, kao i destinaciji “za drugi dom”, tj. idealno mesto za kupovinu nekretnine.

Teško da i najizbirljiviji gosti mogu da ostanu ravnodušni pred toliko raznovrsnim izborom koji nudi Crna Gora, posebno tokom letnjih meseci. Predivne plaže, dobra gastronomska i vinska ponuda , kao i brojne manifestacije - samo su deo onoga što privlači veliki broj turista da posete Crnu Goru.

Osim uživanja u moru i suncu, ova zemlja nudi obilje mogućnosti i za aktivan odmor. Pešačenje i biciklizam, rafting, kajaking, šetnja tematskim i edukativnim stazama, sportski ribolov, posmatranje ptica - samo su neke od aktivnosti u kojima posetioci mogu uživati u nacionalnim parkovima Durmitor, Skadarsko jezero, Lovćen, Biogradska gora i Prokletije.

Stoga i ne čudi što je Crna Gora destinacija u usponu, koja iz godine u godinu privlači sve veći broj turista, ali i investitora. Razlozi za to su i kontinuirani rad na unapređenju ponude i ukupne turističke infrastrukture, saobraćajne dostupnosti, kao i kapitalni investicioni projekti u oblasti turizma, čija se vrednost u ovom trenutku procenjuje na oko 3 milijarde evra, što svrstava Crnu Goru na prvo mesto kada su u pitanju turističke investicije po glavi stanovnika!

Kao takva, Crna Gora je idealan domaćin Prve regionalne konferencije o preduzetništvu u turizmu Crne Gore, Srbije i Bosne i Hercegovine, koja će pod pokroviteljstvom Nacionalne turističke organizacije Crne Gore, u partnerstvu sa Ambasadom Crne Gore u Beogradu i Ministarstvom održivog razvoja i turizma Crne Gore, a uz podršku kompanije Visa, biti održana u hotelu Palas u Petrovcu, od 21. do 23. marta 2018. godine.

Regionalna saradnja kroz partnerstva sa ciljem stvaranja novih mogućnosti za jačanje konkurentnosti, odgovoran i održivi turistički razvoj, predstavlja budućnost daljeg razvoja turizma kao privredne grane. Trendovi u međunarodnim kretanjima, aktivnosti konkurencije, kao i preporuke Evropske komisije za putovanja (ETC) predlažu regionalno povezivanje, naročito kada je reč o promociji na udaljenim tržištima.

Održavanje regionalne konferencije o preduzetništvu u turizmu, koja će okupiti oko 100 preduzetnika iz oblasti turizma iz regiona, kao i predstavnike vlada Crne Gore, Srbije i Bosne i Hercegovine, resornih ministarstava i drugih državnih institucija, predstavnike nacionalnih i lokalnih turističkih organizacija i udruženja, finansijskih institucija, nevladinog sektora i medija, prilika je za jačanje saradnje u turizmu na svim nivoima, razmenu iskustava i mišljenja, edukaciju i upoznavanje sa savremenim turističkim trendovima, a sve u cilju podiznja nivoa konkuretnosti država učesnica i regiona u celini.

Više informacija o konferenciji možete pronaći OVDE.

Komentara (0)

Povezane vesti

Kongresi
Sarajevo Tourism Summit 2024: Jedan od vodećih regionalnih Foruma za turizam, hotelijerstvo i gastronomiju najavljuje svoj drugo izdanje
05. Mart 2024
Sarajevo će ponovno postati epicentar internacionalnog turističkog susreta, jer se 24. i 25....
Kongresi
Konferencija „Biznis priče“ 3. i 4. aprila u „Master“ hali Novosadskog sajma
12. Februar 2024
Konferencija „Biznis priče“ održaće se 3. i 4. aprila 2024. u...
Kongresi
Dodeljene nagrade
19. Decembar 2023
Kongresni biro Turističke organizacije Srbije je proslavljajući 16 godina svoga rada u...
Kongresi
U Novom Sadu održana 10. MEKST konferencija
04. Decembar 2023
U Kongresnom centru Master održana je jubilarna Međunarodna konferencija posvećena turizmu,...