Regionalna konferencija o preduzetništvu u turizmu od 21. do 23. marta u Crnoj Gori

16. Mart 2018
Regionalna konferencija o preduzetništvu u turizmu od 21. do 23. marta u Crnoj Gori

Regionalna konferencija o preuzetništvu u turizmu Crne Gore, Srbije i Bosne i Hercegovine, pod pokroviteljstvom Nacionalne turističke organizacije Crne Gore, u partnerstvu sa Ambasadom Crne Gore u Beogradu i Ministarstvom održivog razvoja i turizma Crne Gore, a uz podršku kompanije Visa, biće održana u hotelu Palas u Petrovcu od 21. do 23. marta 2018. godine.

Konferencija će okupiti oko sto preduzetnika iz oblasti turizma iz regiona, kao i prestavnike vlada Crne Gore, Srbije i Bosne i Hercegovine, resornih ministarstava i drugih državnih institucija, predstavnike nacionalnih i lokalnih turističkih organizacija i udruženja, finansijskih institucija, nevladinog sektora i medija.

Značaj Konferencije potvrđuje i najava učešća zvaničnika koji će otvoriti ovaj događaj: Pavle Radulović - ministar turizma u Vladi Crne Gore, Miroslav Knežević - državni sekretar u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija,  Mirsad Gluhić - ministar trgovine, turizma i saobraćaja u Vladi Tuzlanskog kantona, Vladimir Đorđević - generalni direktor kompanije VISA.

Ovo će biti idealna prilika za sve preduzetnike u turizmu da se predstave budućim partnerima i saradnicima, mogućnost da ostvare nove poslovne saradnje, ali i predstave eventualne novine u svom budućem radu.

Imajući u vidu da je turizam u zemljama regiona važan privredni činilac i faktor povezivanja, cilj Кonferencije je da okupi privatne kompanije i preduzetnike koji će kroz panele, radionice i dvodnevno druženje imati priliku da se upoznaju sa savremenim trendovima u turističkoj industriji, da razmene kontakte i mišljenja, i uspostave nove poslovne dogovore.

- Namera nam je da sagledamo aktuelno stanje, mogućnosti, primere dobre prakse, izazove, načine finansiranja i poslovanja na tržištu, kao i predloge za unapređenje turizma u državama učesnicima - ističu organizatori.

U okviru pratećih programa Кonferencije, preduzetnici će biti u mogućnosti da prođu besplatnu edukaciju iz domena razvoja preduzetničkih veština.

Organizatori Konferencije su organizacije Centar Spektar, Jelek i Korak dalje.

Komentara (0)

Povezane vesti

Kongresi
Sarajevo Tourism Summit 2024: Jedan od vodećih regionalnih Foruma za turizam, hotelijerstvo i gastronomiju najavljuje svoj drugo izdanje
05. Mart 2024
Sarajevo će ponovno postati epicentar internacionalnog turističkog susreta, jer se 24. i 25....
Kongresi
Konferencija „Biznis priče“ 3. i 4. aprila u „Master“ hali Novosadskog sajma
12. Februar 2024
Konferencija „Biznis priče“ održaće se 3. i 4. aprila 2024. u...
Kongresi
Dodeljene nagrade
19. Decembar 2023
Kongresni biro Turističke organizacije Srbije je proslavljajući 16 godina svoga rada u...
Kongresi
U Novom Sadu održana 10. MEKST konferencija
04. Decembar 2023
U Kongresnom centru Master održana je jubilarna Međunarodna konferencija posvećena turizmu,...