8. Mesec edukacije "Okusi Srbiju" 13. decembra u Beogradu

07. Decembar 2018
8. Mesec edukacije 'Okusi Srbiju' 13. decembra u Beogradu

Udruženje "Mladi za turizam" organizuje tradicionalni 8. Mesec edukacije "Okusi Srbiju" u četvrtak, 13. decembra 2018. na dve lokacije, u kafe habu Share Square i restoranu Tajni začin, a ovogodišnja tema je "Gastronomija Srbije u funkciji turističkog proizvoda".

Statistički podaci govore u prilog činjenici da se svake godine povećava broj turista. U periodu januar-jun tekuće godine u našoj zemlji je boravilo 1.577,369 gostiju, od toga iz inostranstva 719,946 hiljada, što je u odnosu na 2017. godinu za isti period više za čak 14%. Ova lepa vest podstiče različite turističke subjekte da osmisle strategiju za narednu godinu i ponude neku novinu u okviru postojećih turističkih proizvoda i na taj način obogate ponudu.

Ovo je bila ideja vodilja organizatorima seminara da ponude rešenja kako gastronomija Srbije može da utiče na turistički promet. Pričaće se na koji način mogu prehrambeni proizvodi da dobiju oznaku zaštićenog geografskog porekla, koja jela su specifična u našoj kuhinji i kako je zaživela jedna turistička tura za strance gde gastronomija zauzima počasno mesto.

Predavači su: Tamara Ognjević - istoričar umetnosti, gastroheritolog i direktorka Artis centra, Stevica Marković - predsednik udruženja Orginal Srbija i proizvođač ajvara i Ana Novaković i Jovana Travica - koosnivači koncepta Food & Culture Tour i licencirani turistički vodiči.
     
Seminar se sastoji od predavanja, radionice i degustacije jela.

Kotizacija koja obuhvata predavanje u "Share Square-u", kafe pauzu, radionicu i degustaciju jela (posno i mrsno) u restoranu "Tajni začin" za studente iznosi 1.000 rsd, a za ostale 1.700 rsd.
 

Komentara (0)

Povezane vesti

Kongresi
Kongres ruralnog turizma Vojvodine 30. i 31. maja u Vrdniku
23. April 2024
Turistička organizacija Vojvodine zajedno sa Centrom za ruralni razvoj Vojvodine i uz...
Kongresi
U sredu počinje Drugo izdanje Sarajevo Tourism Summit 2024
22. April 2024
U sredu počinje drugo izdanje jednog od najvažnijih regionalnih turističkih foruma, Sarajevo...
Kongresi
Uspešno završena 2. regionalna Hotel housekeeping konvencija
01. April 2024
Jedan od zasigurno najvažnijih ovogodišnjih događaja u hotelskoj industriji regiona -...
Kongresi
Sarajevo Tourism Summit 2024: Jedan od vodećih regionalnih Foruma za turizam, hotelijerstvo i gastronomiju najavljuje svoj drugo izdanje
05. Mart 2024
Sarajevo će ponovno postati epicentar internacionalnog turističkog susreta, jer se 24. i 25....