11. Turizmijada početkom maja u Budvi

20. Mart 2018
11. Turizmijada početkom maja u Budvi

Turizmijada - Međunarodni kongres i sportske igre Fakulteta za turizam i hotelijerstvo, i ove godine održaće se u Budvi, u periodu od 2. do 6. maja. Manifestacija će se ove godine realizovati 11. put u organizaciji Međunarodnog udruženja studenata turizma i hotelijerstva (IASTH) i studentske organizacije „Turist“ sa Fakulteta za turizam i hotelijerstvo iz Kotora.

Turizmijada je jedinstven događaj koji kroz edukaciju, sport i zabavu okuplja studente i stručnjake iz oblasti turizma i hotelijerstva i na taj način stvara platformu za razmenu informacija, potencijalnih poslovnih veza i stvaranje novih ideja.

Glavna tema konferencije je „Digitalni marketing”, gde će priznati stučnjaci govoriti o najnovijim trendovima u ovoj oblasti. Pored toga studenti će imati priliku da pokažu svoja znanja učešćem na tradicionalnom takmičenju pod nazivom „Turizmijada Case Study Challenge“ koji će se održati u prisustvu internacionalnog stručnog žirija. Na ovogodišnjoj Turizmijadi, studente očekuju i provere praktičnih veština, kao i testovi i kvizovi znanja iz raznih oblasti turizma, hotelijerstva i ugostiteljstva.



Pored znanja, studenti će imati priliku da se dokažu i u drugim disciplinama. S obzirom na to da Turizmijada predstavlja sportsko-akademsko okupljanje najtalentovanijih mladih ljudi iz sfere turizma i hotelijerstva, sportske igre su jedan od najvažnijih segmenata ove manifestacije. Postoji više od deset disciplina za koje se visokoobrazovne institucije mogu prijaviti.

Fakultet čiji studenti osvoje najviše bodova u ovim disciplinama iz Budve će poneti laskavu titulu najuspešnijeg fakulteta u 2018. godini.

U proteklih 10 godina Turizmijada je uspela da okupi više od 7.500 studenata i stručnjaka iz oblasti turizma i hotelskog menadžmenta. Ove godine se očekuje više od 1.000 studenata iz 20 zemalja.

Komentara (0)

Povezane vesti

Kongresi
Uspešno završena 2. regionalna Hotel housekeeping konvencija
01. April 2024
Jedan od zasigurno najvažnijih ovogodišnjih događaja u hotelskoj industriji regiona -...
Kongresi
Sarajevo Tourism Summit 2024: Jedan od vodećih regionalnih Foruma za turizam, hotelijerstvo i gastronomiju najavljuje svoj drugo izdanje
05. Mart 2024
Sarajevo će ponovno postati epicentar internacionalnog turističkog susreta, jer se 24. i 25....
Kongresi
Konferencija „Biznis priče“ 3. i 4. aprila u „Master“ hali Novosadskog sajma
12. Februar 2024
Konferencija „Biznis priče“ održaće se 3. i 4. aprila 2024. u...
Kongresi
Dodeljene nagrade
19. Decembar 2023
Kongresni biro Turističke organizacije Srbije je proslavljajući 16 godina svoga rada u...