11. Turizmijada početkom maja u Budvi

20. March 2018
11. Turizmijada početkom maja u Budvi

Turizmijada - Međunarodni kongres i sportske igre Fakulteta za turizam i hotelijerstvo, i ove godine održaće se u Budvi, u periodu od 2. do 6. maja. Manifestacija će se ove godine realizovati 11. put u organizaciji Međunarodnog udruženja studenata turizma i hotelijerstva (IASTH) i studentske organizacije „Turist“ sa Fakulteta za turizam i hotelijerstvo iz Kotora.

Turizmijada je jedinstven događaj koji kroz edukaciju, sport i zabavu okuplja studente i stručnjake iz oblasti turizma i hotelijerstva i na taj način stvara platformu za razmenu informacija, potencijalnih poslovnih veza i stvaranje novih ideja.

Glavna tema konferencije je „Digitalni marketing”, gde će priznati stučnjaci govoriti o najnovijim trendovima u ovoj oblasti. Pored toga studenti će imati priliku da pokažu svoja znanja učešćem na tradicionalnom takmičenju pod nazivom „Turizmijada Case Study Challenge“ koji će se održati u prisustvu internacionalnog stručnog žirija. Na ovogodišnjoj Turizmijadi, studente očekuju i provere praktičnih veština, kao i testovi i kvizovi znanja iz raznih oblasti turizma, hotelijerstva i ugostiteljstva.



Pored znanja, studenti će imati priliku da se dokažu i u drugim disciplinama. S obzirom na to da Turizmijada predstavlja sportsko-akademsko okupljanje najtalentovanijih mladih ljudi iz sfere turizma i hotelijerstva, sportske igre su jedan od najvažnijih segmenata ove manifestacije. Postoji više od deset disciplina za koje se visokoobrazovne institucije mogu prijaviti.

Fakultet čiji studenti osvoje najviše bodova u ovim disciplinama iz Budve će poneti laskavu titulu najuspešnijeg fakulteta u 2018. godini.

U proteklih 10 godina Turizmijada je uspela da okupi više od 7.500 studenata i stručnjaka iz oblasti turizma i hotelskog menadžmenta. Ove godine se očekuje više od 1.000 studenata iz 20 zemalja.

Comments (0)

Connected news

Conferences
Kongres ruralnog turizma Vojvodine 30. i 31. maja u Vrdniku
23. April 2024
Turistička organizacija Vojvodine zajedno sa Centrom za ruralni razvoj Vojvodine i uz...
Conferences
U sredu počinje Drugo izdanje Sarajevo Tourism Summit 2024
22. April 2024
U sredu počinje drugo izdanje jednog od najvažnijih regionalnih turističkih foruma, Sarajevo...
Conferences
Uspešno završena 2. regionalna Hotel housekeeping konvencija
01. April 2024
Jedan od zasigurno najvažnijih ovogodišnjih događaja u hotelskoj industriji regiona -...
Conferences
Sarajevo Tourism Summit 2024: Jedan od vodećih regionalnih Foruma za turizam, hotelijerstvo i gastronomiju najavljuje svoj drugo izdanje
05. March 2024
Sarajevo će ponovno postati epicentar internacionalnog turističkog susreta, jer se 24. i 25....