Imenovan novi generalni direktor Etihada

28. Septembar 2017
Imenovan novi generalni direktor Etihada

Predsednik Upravnog odbora Etihad Aviation Group, Mohamed Mubarak Fadhel Al Mazrouei, potvrdio je danas imenovanje Tonija Daglasa (Tony Douglas) za novog generalnog direktora Grupe, koji će početi da obavlja tu funkciju u januaru 2018. godine.

Daglas će se pridružiti Etihadu nakon mandata u Ministarstvu odbrane Ujedinjenog Kraljevstva, gde je bio direktor Odeljenja za odbrambenu opremu i podršku, odgovoran za nabavku i podršku za svu opremu i usluge za potrebe britanskih oružanih snaga.

U Velikoj Britaniji je radio na odgovornim funkcijama pri aerodromskom operateru BAA i na pozicijama operativnog direktora i imenovanog generalnog direktora grupe Laing O'Rourke. Pri BAA je bio izvršni direktor projekta Hitrou Terminal 5, direktor grupe za lanac nabavke, tehnički direktor grupe i izvršni direktor aerodroma Hitrou.

Daglas je ranije radio na odgovornim pozicijama u UAE, pri čemu se posebno izdvajaju funkcije generalnog direktora kompanija Abu Dhabi Airports i generalnog direktora kompanije Abu Dhabi Ports, gde je bio odgovoran za uspešnu izgradnju luke Kalifa.

Kao generalni direktor Grupe, Daglas će sarađivati sa timom Upravnog odbora i rukovodstvom na razvoju i sprovođenju niza strateških aktivnosti usmerenih na pozicioniranje Etihada za ostvarenje održivog uspeha na sve konkurentnijem regionalnom i globalnom tržištu avijacije - navodi se u saopštenju Etihad Aviation Group. 

Komentara (0)

Povezane vesti

Ko je gde?
Nikola Marković novi GM beogradskog hotela Saint Ten
27. Maj 2022
Na poziciji GM-a beogradskog hotela Saint Ten u martu ove godine Vladimira Marinkovića zamenio...
Ko je gde?
Vladimir Marinković, GM, Huma Kotor Bay Hotel & Villas: Uloga lidera je da motiviše i inspiriše
24. Maj 2022
Hotelijer sa bogatim iskustvom, proglašen za „zvanično najboljeg operativnog...
Ko je gde?
Milica Nešković novi menadžer hotela Heritage u Beogradu
06. Maj 2022
Nakon reorganizacije poslovanja, beogradski hotel Heritage, u vlasništvu firme ITG iz...
Ko je gde?
Michael Shannon - novi generalni direktor hotela Hyatt Regency Beograd
18. Novembar 2020
U godini kada hotel Hyatt Regency Beograd puni 30 godina kako je ovaj hotelski brend ušao...