Michael Shannon - novi generalni direktor hotela Hyatt Regency Beograd

18. Novembar 2020
Foto: Sanja Stefanović
Foto: Sanja Stefanović

U godini kada hotel Hyatt Regency Beograd puni 30 godina kako je ovaj hotelski brend ušao u Srbiju,  imenovan je novi generalni direktor - Michael Shannon. Ovaj hotelijer sa bogatim 25-godišnjim iskustvom, dolazi sa pozicije potpredsednika za otvaranje hotela regionalne kancelarije Hyatt korporacije koja se nalazi u Cirihu, zadužen za region Evrope, Afrike, Srednjeg Istoka i Jugozapadne Azije. Posebno se starao o standardima operacije, poslovnom uspehu novih Hyatt hotela i ponovo brendiranih starih hotela. Neki od hotela koje je otvorio u poslednje četiri godine su, između ostalih: Andaz Beč, Andaz Minhen, Great Scotland Yard Hotel u Londonu, Grand Hyatt Abu Dabi, Hyatt Regency Addis Ababa, Park Hyatt Doha, kao i ponovno brendiranje izuzetnog Hotel du Palais u Bjaricu.

Michael Shannon je rođen u Kanadi, a bogatu hotelijersku karijeru je započeo u Nemačkoj. Živeo je potom u čak 12 zemalja, radeći na brojnim operativnim poslovima, uključujući rukovođenje sektorima, kao i rad na poziciji GM-a širom Evrope, Bliskog Istoka i Australije. Pre prelaska u Hyatt korporaciju, Michael je gotovo 22 godine radio za hotelski lanac Starwood Hotels & Resorts i to kao generalni direktor brendova: Sheraton, W Hotels i Le Meridien, da bi nakon toga postao direktor za otvaranje i ponovno brendiranje hotela u Evropi i na Bliskom Istoku.

Posebno je bio angažovan na poslovima nadgledanja otvaranja veoma luksuznih hotela na prostoru Evrope, Afrike i Bliskog istoka, a ponekad i svih devet Starwood brendova na prostoru Bliskog Istoka.

Kao generalni direktor hotela Hyatt Regency Beograd Michael je odgovoran za hotelsku strategiju, kao i za sve aspekte poslovanja. Posebno će se truditi da hotel nastavi da gostima pruža nezaboravna iskustva s ciljem očuvanja izuzetne tradicije, na koju je veoma ponosan, nastojeći da u isto vreme poboljša kvalitet usluge kao i vrednost Hyatt brenda u budućnosti.

Michael Shannon je, kako je izjavio, oduševljen što mu se pružila prilika da neko vreme provede u hotelu Hyatt Regency Beograd, nakon mnogo godina koje je proveo u stalnom pokretu zahvaljujući prethodnim zaduženjima u kompaniji. Veoma se raduje što je u prilici da doprinese uspešnom radu hotela u budućnosti kao i da dobro upozna Beograd i Srbiju.
 

Komentara (0)

Povezane vesti

Ko je gde?
Promene u vrhu beogradskog hotela Falkensteiner
10. Jun 2020
Na poziciji GM-a beogradskog hotela Falkensteiner početkom juna ove godine Aleksandra...
Ko je gde?
Novi direktor na čelu Hotela Radisson Collection, Old Mill Belgrade
10. Jun 2020
Aleksandar Vasilijević, dugogodišnji GM beogradskog hotela Falkensteiner, od 1. juna...
Ko je gde?
Miloš Ristić, šef kuhinje hotela Ramonda, Rtanj: Idem svojim putem za svojom zvezdom
27. Decembar 2019
Došao je, ne bez razloga, baš na Rtanj, mističnu planinu kroz koju milenijumima...
Ko je gde?
EKSKLUZIVNI INTERVJU: Michael Caspar, novi GM hotela Radisson Collection, Old Mill
24. Decembar 2019
Na poziciji generalnog direktora Hotela Radisson Collection, Old Mill u Beogradu od 1. oktobra...