Michael Shannon - novi generalni direktor hotela Hyatt Regency Beograd

18. Novembar 2020
Foto: Sanja Stefanović
Foto: Sanja Stefanović

U godini kada hotel Hyatt Regency Beograd puni 30 godina kako je ovaj hotelski brend ušao u Srbiju,  imenovan je novi generalni direktor - Michael Shannon. Ovaj hotelijer sa bogatim 25-godišnjim iskustvom, dolazi sa pozicije potpredsednika za otvaranje hotela regionalne kancelarije Hyatt korporacije koja se nalazi u Cirihu, zadužen za region Evrope, Afrike, Srednjeg Istoka i Jugozapadne Azije. Posebno se starao o standardima operacije, poslovnom uspehu novih Hyatt hotela i ponovo brendiranih starih hotela. Neki od hotela koje je otvorio u poslednje četiri godine su, između ostalih: Andaz Beč, Andaz Minhen, Great Scotland Yard Hotel u Londonu, Grand Hyatt Abu Dabi, Hyatt Regency Addis Ababa, Park Hyatt Doha, kao i ponovno brendiranje izuzetnog Hotel du Palais u Bjaricu.

Michael Shannon je rođen u Kanadi, a bogatu hotelijersku karijeru je započeo u Nemačkoj. Živeo je potom u čak 12 zemalja, radeći na brojnim operativnim poslovima, uključujući rukovođenje sektorima, kao i rad na poziciji GM-a širom Evrope, Bliskog Istoka i Australije. Pre prelaska u Hyatt korporaciju, Michael je gotovo 22 godine radio za hotelski lanac Starwood Hotels & Resorts i to kao generalni direktor brendova: Sheraton, W Hotels i Le Meridien, da bi nakon toga postao direktor za otvaranje i ponovno brendiranje hotela u Evropi i na Bliskom Istoku.

Posebno je bio angažovan na poslovima nadgledanja otvaranja veoma luksuznih hotela na prostoru Evrope, Afrike i Bliskog istoka, a ponekad i svih devet Starwood brendova na prostoru Bliskog Istoka.

Kao generalni direktor hotela Hyatt Regency Beograd Michael je odgovoran za hotelsku strategiju, kao i za sve aspekte poslovanja. Posebno će se truditi da hotel nastavi da gostima pruža nezaboravna iskustva s ciljem očuvanja izuzetne tradicije, na koju je veoma ponosan, nastojeći da u isto vreme poboljša kvalitet usluge kao i vrednost Hyatt brenda u budućnosti.

Michael Shannon je, kako je izjavio, oduševljen što mu se pružila prilika da neko vreme provede u hotelu Hyatt Regency Beograd, nakon mnogo godina koje je proveo u stalnom pokretu zahvaljujući prethodnim zaduženjima u kompaniji. Veoma se raduje što je u prilici da doprinese uspešnom radu hotela u budućnosti kao i da dobro upozna Beograd i Srbiju.
 

Komentara (0)

Povezane vesti

Ko je gde?
Nikola Marković novi GM beogradskog hotela Saint Ten
27. Maj 2022
Na poziciji GM-a beogradskog hotela Saint Ten u martu ove godine Vladimira Marinkovića zamenio...
Ko je gde?
Vladimir Marinković, GM, Huma Kotor Bay Hotel & Villas: Uloga lidera je da motiviše i inspiriše
24. Maj 2022
Hotelijer sa bogatim iskustvom, proglašen za „zvanično najboljeg operativnog...
Ko je gde?
Milica Nešković novi menadžer hotela Heritage u Beogradu
06. Maj 2022
Nakon reorganizacije poslovanja, beogradski hotel Heritage, u vlasništvu firme ITG iz...
Ko je gde?
Promene u vrhu beogradskog hotela Falkensteiner
10. Jun 2020
Na poziciji GM-a beogradskog hotela Falkensteiner početkom juna ove godine Aleksandra...