EKSKLUZIVNI INTERVJU: Michael Caspar, novi GM hotela Radisson Collection, Old Mill

24. Decembar 2019
EKSKLUZIVNI INTERVJU: Michael Caspar, novi GM hotela Radisson Collection, Old Mill

Na poziciji generalnog direktora Hotela Radisson Collection, Old Mill u Beogradu od 1. oktobra ove godine je Michael Caspar, poreklom iz Nemačke. Tokom svoje dugogodišnje karijere u hotelskoj industriji, radio je na vodećim pozicijama u hotelima širom sveta. U hotelu Radisson Collection, Old Mill odgovoran je za operaciju hotela sa fokusom na rast, razvoj i primenu jasne strategije kojom će odgovoriti na predstojeće izazove i budućnost kompanije u Beogradu. Poželimo mu dobrodošlicu.

Poštovani gospodine Caspar, dobrodošli u Beograd. Verujem, sobzirom na vaš boravak u Hrvatskoj, da ćete se i ovde osećati kao kod kuće. Hvala Vam najlepše na prvom intervjuu za Turistički Svet.

● Rođeni ste u Nemačkoj, ali imate ozbiljnu dugogodišnju međunarodnu karijeru u hotelskoj industriji. Kako ste gradili svoju karijeru? Sa kojim hotelskim brendovima ste se do sada susreli? Gde ste sve radili?

- Nažalost, nisam gradio niti planirao svoju karijeru, već sam samo prihvatao prilike na koje sam nailazio. Tokom svoje karijere, imao sam prilike da budem deo nekih fantastičnih hotela u Nemačkoj i širom sveta: Radisson Blu Resort Split (Hrvatska) i Krit (Grčka), InterContinental Resort Berchtesgaden (Nemačka), One & Only Resort Maldives, Maritim Hotel Frankfurt (Nemačka), Seehotel Überfahrt (Rottach Egern, (Nemačka), Schlosshotel Buehlerhoehe Resort Baden Baden (Nemačka), NH Hotels Duesseldorf and Frankfurt (Nemačka). Arabella Sheraton Grand Hotel Frankfurt (Nemačka), Golf Resort Schloss Luedersburg (Nemačka), THE RIO Suite Hotel & Casino Las Vegas, Nevada (SAD), prodaja za Kempinski Hotels u Hamburgu.

Moja najveća inspiracija: izvanredna usluga


● Šta vas je vodilo sve ove godine? Koje lične osobine su vas, prema vašem mišljenju, definisale kao lidera?

- Iskrenost, pouzdanost, pravičnost i želja da učinim ljude oko sebe uspešnim.

● Koja je Vaša najveća inspiracija u hotelskom biznisu? U šta verujete? Koje vrednosti zastupate u privatnom i poslovnom životu? Čemu težite? Koji je vaš životni moto?

- Sticajem okolnosti, odradio sam pripravnički staž u jednom luksuznom hotelu u Minhenu. Uživao sam u kontaktu sa gostima i bilo je odlično iskustvo za mene da prođem kroz svako odeljenje i naučim hotelski biznis. Verujem u jednakost, pravičnost i tretiranje svakog člana tima na isti način, pun poštovanja. Moja najveća inspiracija je kada vidim da moj tim pruža izvrsnu uslugu, čineći taj dodatni napor da radi bolje i zajedno raste.

● Jedan od najvažnijih zadataka lidera je razvoj ljudskih resursa, operacija, komunikacije, tržišta... i svakako vaš lični razvoj. Na šta se fokusirate?
 
- Kao novi GM, prvo morate da posmatrate i saznate kakvom hotelu se priključujete, da upoznate menadžment tim i lokalno tržište. Nakon te prve faze, treba da se odlučite koje promene želite da izvršite i da ih učinite prioritetom. Ključ za izvršenje promena je da veoma jasno prenesem svoja očekivanja. Svi zaposleni treba to da prihvate i nastave u istom pravcu.

Hotel sa odličnom atmosferom…


● Radisson Collection Hotel, Old Mill Belgrade je novi izazov u Vašoj karijeri. Hotel ima dobar temelj, poziciju, razvio je komunikaciju sa tržištem i lokalnom sredinom… Šta ste prvo primetili? Da li je to bila “ljubav na prvi pogled"?

- Prvi put sam posetio Radisson Collection Hotel, Old Mill Belgrade u januaru 2018. Bila je to jednodnevna poseta, ali odmah sam zapazio neverovatan dizajn. To je zaista znamenitost Beograda i neizostavan deo istorije grada. Ovaj hotel ima odličnu atmosferu i jedinsten osećaj intime.

● Koja je Vaša vizija razvoja hotela? Koje ste ciljeve postavili za sebe kao lidera, a koje za vaše saradnike? Šta zapravo kompanija očekuje od Vas, a šta Vi očekujete od kompanije?

- Radisson Hotel Group očekuje od mene da unapredim poslovanje hotela, a ja očekujem najbolju moguću podršku. Rano je za vizije, jer sam još uvek u procesu posmatranja. Provodim vreme sa svojim menadžment timom kako bismo se navikli jedni da druge. 

Preneću zaposlenima novu energiju

● Gde vidite mogućnost za napredak, a gde izazove? Koji će biti Vaši prvi koraci?
 
- Svakog dana vodim beleške, pokušavam da upoznam sve, steknem utisak o hotelu i tržištu. Početkom novembra održao sam sastanak sa zaposlenima, koji sam iskoristio da zadam pravac, da ih malo “prodrmam”,  unesem neku novu energiju i iskažem svoja saznanja i prioritete.
 
● Kako vidite budućnost hotela Radisson Collection, Old Mill Belgrade? Šta će, prema Vašem mišljenju biti Vaš lični doprinos kao lidera, koji će obeležiti Vaše vreme i rad u ovom hotelu?

- Proveo sam više od dve ipo godine u Radisson Blu Resort-u u Splitu i moje bivše kolege su me upamtile po tome što sam uspeo da učinim hotel uspešnijim i profitabilnijim bez otpuštanja zaposlenih i skraćivanja troškova. To mi je omogućilo da im dam mnogo povišica i unapređenja. Bio bih veoma zadovoljan da to učinim i u Beogradu.

Ljiljana Rebronja

Komentara (0)

Povezane vesti

Ko je gde?
Nikola Marković novi GM beogradskog hotela Saint Ten
27. Maj 2022
Na poziciji GM-a beogradskog hotela Saint Ten u martu ove godine Vladimira Marinkovića zamenio...
Ko je gde?
Vladimir Marinković, GM, Huma Kotor Bay Hotel & Villas: Uloga lidera je da motiviše i inspiriše
24. Maj 2022
Hotelijer sa bogatim iskustvom, proglašen za „zvanično najboljeg operativnog...
Ko je gde?
Milica Nešković novi menadžer hotela Heritage u Beogradu
06. Maj 2022
Nakon reorganizacije poslovanja, beogradski hotel Heritage, u vlasništvu firme ITG iz...
Ko je gde?
Michael Shannon - novi generalni direktor hotela Hyatt Regency Beograd
18. Novembar 2020
U godini kada hotel Hyatt Regency Beograd puni 30 godina kako je ovaj hotelski brend ušao...