Džejms Hogan odlazi sa čela Etihada

24. Januar 2017
Džejms Hogan odlazi sa čela Etihada

Upravni odbor Etihad Aviation grupe saopštio je danas da će Džejms Hogan (James Hogan) napustiti poziciju predsednika i generalnog direktora kompanije u drugoj polovini 2017. godine.

Hogan je na čelo Etihad ervejza došao 2006. godine, sa zadatkom da razvije sigurnu avio-kompaniju, najbolju u svojoj klasi koja će poslovati na održivoj komercijalnoj osnovi i doprineti budućem ekonomskom razvoju Abu Dabija.

- Veoma sam ponosan na sve što smo sa Upravnim odborom i mojih 26.000 kolega u Etihadu zajedno ostvarili u protekloj deceniji, kao i na značajan doprinos kompanije Ujedinjenim Arapskim Emiratima i razvoju Abu Dabija - poručio je Hogan.

Hogan će se pridružiti jednoj investicionoj kompaniji, a finansijski direktor EAG Džejms Rigni (James Rigney) će takođe napustiti avio-kompaniju do kraja ove godine. Globalni konkurs za novog generalnog direktora i finansijskog direktora grupe je već raspisan.

Nj. E. Mohamed Mubarak Fadhel Al Mazrouei - predsednik upravnog odbora Etihad Aviation grupe, naveo je da je Hogan rukovodio razvojem kompanije od regionalnog avio-prevoznika koji je imao 22 aviona u floti do globalne avio-kompanije i vazduhoplovne grupe koja raspolaže sa 120 letelica, uz sedam avio-kompanija u kojima ima vlasnički udeo, koje zajedno godišnje prevoze više od 120 miliona putnika.
  
Kada je reč o trenutnim prioritetima za kompaniju, Al Mazrouei je istakao da su dužni da nastave da unapređuju troškovnu efikasnost, produktivnost i prihode.

- Naša je obaveza da unapredimo i prilagodimo naša partnerstva sa avio-kompanijama u kojima imamo vlasnički udeo, istovremeno ostajući posvećeni toj strategiji razvoja - istakao je on. 

Da podsetimo, Etihad ima manjinski udeo u vlasništvu nad ključnim strateškim partnerima - Er Srbiji, Er Sejšelima, erberlinu, Alitaliji, Etihad ridženelu, Džet ervejzu i Virdžin Australiji, čime je stvorena sedma najveća grupacija avio-kompanija na svetu, koja uslužuje više od 120 miliona putnika godišnje, sa flotom koju čini više od 700 aviona kojima stiže do gotovo 350 destinacija.

Prošlog meseca, Etihad ervejz je otkrio planove za osnivanje nove evropske turističke vazduhoplovne grupe u okviru zajedničkog ulaganja sa TUI AG. Takođe je objavljen novi sporazum o kod-šer partnerstvu sa Lufthansom i ugovor o lizingu između avio-kompanija erberlin i Lufthansa. Kao manjinski vlasnik, Etihad aktivno učestvuje u narednoj fazi plana restrukturiranja Alitalije.

Procenjeno je da je tokom 2016. godine Etihad Aviation grupa ostvarila osnovni doprinos privredi Abu Dabija koji iznosi više od 9,6 milijardi dolara, a očekuje se da će taj iznos biti uvećan do 18,2 milijarde do 2024. godine. 

Komentara (0)

Povezane vesti

Ko je gde?
Nikola Marković novi GM beogradskog hotela Saint Ten
27. Maj 2022
Na poziciji GM-a beogradskog hotela Saint Ten u martu ove godine Vladimira Marinkovića zamenio...
Ko je gde?
Vladimir Marinković, GM, Huma Kotor Bay Hotel & Villas: Uloga lidera je da motiviše i inspiriše
24. Maj 2022
Hotelijer sa bogatim iskustvom, proglašen za „zvanično najboljeg operativnog...
Ko je gde?
Milica Nešković novi menadžer hotela Heritage u Beogradu
06. Maj 2022
Nakon reorganizacije poslovanja, beogradski hotel Heritage, u vlasništvu firme ITG iz...
Ko je gde?
Michael Shannon - novi generalni direktor hotela Hyatt Regency Beograd
18. Novembar 2020
U godini kada hotel Hyatt Regency Beograd puni 30 godina kako je ovaj hotelski brend ušao...