„Valamar“ otvara sezonu nagradom od 1.300 kuna za svakog radnika!

25. Jun 2021
Recepcioneri / Pixaby / Rodrigo Salomon Canas
Recepcioneri / Pixaby / Rodrigo Salomon Canas
Kako izveštava turistplus.hr, u našem komšiluku, u Hrvatskoj, sve je veći problem naći radnike za gotovo sve pozicije u hotelu. Najveći hoteli se uveliko pripremaju za udarnu sezonu u očekivanju konačno dobrih poslovnih rezultata, pa ne samo što su uoči sezone investirali u opremanje i uređenje hotela, već i u zaposlene, razvijajući različite vrste motivacije koja će hotelijerima dati vetar u leđa i podstaći ih da se ozbiljno uhvate u koštac s poslom, sigurni da će njihov rad biti odgovarajuće nagrađen.
 
Tako je poznata hotelska kuća „Valamar“ donela odluku da početkom jula isplati stalno zaposlenima, stalnim sezonskim radnicima i sezoncima zaposlenim do 31. maja ove godine, nagradu za pripremanje i otvaranje sezone 2021. u iznosu od 1.300 kuna neto (oko 173 evra), a nastavlja i s programima nagrađivanja  tokom leta i garantuje najniža neto primanja od 5.000 kuna (oko 667 evra) za zaposlene koji odrade pun kalendarski mesec.
 
„Valamar“ je kroz doba krize 2020. uspeo da sačuva radna mesta kroz program „Pauza, Restart“, uz podršku sindikata, Vlade i državne pomoći, i tako spremno dočeka letnju sezonu. 
 
Svim ostalim sezonskim radnicima koje će zaposliti tokom juna i jula, i uspešno završiti letnju sezonu, u septembru će biti isplaćena nagrada za sezonski rad u iznosu od 1.000 kuna neto (oko 133 evra).
 
Kao treći ključni potez, „Valamar“ je pokrenuo program nagrađivanja zaposlenih tokom jula i avgusta u iznosu do 1.000 kuna neto, što će se isplaćivati na osnovu uspešnosti i ostvarenog turističkog prometa. 
 
Inače, kao i ranijih godina, svim sezoncima koji dolaze da rade u „Valamarova“ odredišta, osiguran je kvalitetan smeštaj u Kući „Valamar“, ishrana i druge pogodnosti. 
 
I šta mislite: da li oni imaju problem s radnom snagom?
Komentara (0)

Povezane vesti

Hotelijerstvo
Objavljen poziv za nominacije za priznanje “Ambasadori dobre usluge”
22. Februar 2024
Asocijacija “Ambasadori dobre usluge” poziva sve hotelijere iz Srbije - učesnike 2....
Hotelijerstvo
Ponuđen na prodaju hotel Jugoslavija
21. Februar 2024
Agencija za licenciranje stečajnih upravnika oglasila je prodaju kompanije Danube Riverside kao...
Hotelijerstvo
Otvoren Radisson RED Hotel u Beogradu
19. Februar 2024
U sredu, 14. februara u srcu Beograda otvoren je novi premum, lifestyle hotel, Radisson RED...
Hotelijerstvo
Hotelijeri zainteresovani za dualno obrazovanje
24. Januar 2024
Na Zlatiboru je održan radni sastanak u okviru projekta „Razvoj dualnog stručnog...