U planu gradnja hotela visoke kategorije na Jablaničkom jezeru

15. Maj 2023
Image by Classically Printed from Pixabay
Image by Classically Printed from Pixabay

Na Jablaničkom jezeru planira se gradnja turističkog kompleksa, odnosno hotela sa plažama i drugim sadržajima, stoji u izmenama Regulacionog plana Jablaničko jezero na potezu "Vila – Viseći most", koje su u proceduri. Nosilac izrade plana je firma Ecoplan iz Mostar.

Kompleks bi se gradio na lokaciji Ostrožac kako bi se iskoristio turistički potencijal ove lokacije. Planirana je i gradnja hotela visokog ranga, spratnosti i Po+Su+P+3 sa svim potrebnim sadržajima. Previđa se uređenje zelene površine, staze i stepeništa, prostori za igru dece, prostori za sportove na pesku i slično.

Unutar zone javnih sadržaja smeštaju se hotelski sadržaji kao što je recepcija, restoran i slično, a mogu se smestiti i poslovni sadržaji čije poslovanje je u skladu s osnovnom namenom objekta i nadopunjuju je, kao što su uredskih prostora, trgovina, ordinacija, ugostiteljstva, osobna njega i slično.

Drugi planirani objekt je objekt potpuno iste namene kao i objekt hotela i služi kao dopuna prvom u smislu smeštajnih kapaciteta i ostalih pratećih servisnih funkcija. Ovaj objekt je znatno manjeg gabarita, ali smešten bliže obali i poslovno će više biti orijentiran na obalu i sezonu, dok se poslovanjem odnosno ponudom prvo objekt više oslanja na položaj uz Magistralni put i celogodišnje potrebe korisnika seminari, trgovina, zdravstvene usluge, bavljenje sportom i slično.

Uz parcelu unutar koje je planirana gradnja turističkog naselja planirana je i građevinska parcela kojom se rezerviše prostor za moguću izgradnju trafostanice. Obaveza izgradnje iste regulisaće se uslovima nadležne elektrodistribucije.

Javna rasprava o izmenam regulacionog plana traje do 13. maja.

Izvor: eKapija

Komentara (0)

Povezane vesti

Hotelijerstvo
Objavljen poziv za nominacije za priznanje “Ambasadori dobre usluge”
22. Februar 2024
Asocijacija “Ambasadori dobre usluge” poziva sve hotelijere iz Srbije - učesnike 2....
Hotelijerstvo
Ponuđen na prodaju hotel Jugoslavija
21. Februar 2024
Agencija za licenciranje stečajnih upravnika oglasila je prodaju kompanije Danube Riverside kao...
Hotelijerstvo
Otvoren Radisson RED Hotel u Beogradu
19. Februar 2024
U sredu, 14. februara u srcu Beograda otvoren je novi premum, lifestyle hotel, Radisson RED...
Hotelijerstvo
Hotelijeri zainteresovani za dualno obrazovanje
24. Januar 2024
Na Zlatiboru je održan radni sastanak u okviru projekta „Razvoj dualnog stručnog...