U planu gradnja hotela visoke kategorije na Jablaničkom jezeru

15. May 2023
Image by Classically Printed from Pixabay
Image by Classically Printed from Pixabay

Na Jablaničkom jezeru planira se gradnja turističkog kompleksa, odnosno hotela sa plažama i drugim sadržajima, stoji u izmenama Regulacionog plana Jablaničko jezero na potezu "Vila – Viseći most", koje su u proceduri. Nosilac izrade plana je firma Ecoplan iz Mostar.

Kompleks bi se gradio na lokaciji Ostrožac kako bi se iskoristio turistički potencijal ove lokacije. Planirana je i gradnja hotela visokog ranga, spratnosti i Po+Su+P+3 sa svim potrebnim sadržajima. Previđa se uređenje zelene površine, staze i stepeništa, prostori za igru dece, prostori za sportove na pesku i slično.

Unutar zone javnih sadržaja smeštaju se hotelski sadržaji kao što je recepcija, restoran i slično, a mogu se smestiti i poslovni sadržaji čije poslovanje je u skladu s osnovnom namenom objekta i nadopunjuju je, kao što su uredskih prostora, trgovina, ordinacija, ugostiteljstva, osobna njega i slično.

Drugi planirani objekt je objekt potpuno iste namene kao i objekt hotela i služi kao dopuna prvom u smislu smeštajnih kapaciteta i ostalih pratećih servisnih funkcija. Ovaj objekt je znatno manjeg gabarita, ali smešten bliže obali i poslovno će više biti orijentiran na obalu i sezonu, dok se poslovanjem odnosno ponudom prvo objekt više oslanja na položaj uz Magistralni put i celogodišnje potrebe korisnika seminari, trgovina, zdravstvene usluge, bavljenje sportom i slično.

Uz parcelu unutar koje je planirana gradnja turističkog naselja planirana je i građevinska parcela kojom se rezerviše prostor za moguću izgradnju trafostanice. Obaveza izgradnje iste regulisaće se uslovima nadležne elektrodistribucije.

Javna rasprava o izmenam regulacionog plana traje do 13. maja.

Izvor: eKapija

Comments (0)

Connected news

Hospitality
Svetski poznata hotelska grupacija koja uspešno posluje i u Srbiji ulazi na zahtevno tržište Saudijske Arabije
18. April 2024
Jedna od vodećih svetskih hotelskih grupacija, Karisma Hotels & Resorts, koja je nedavno...
Hospitality
Izabran novi Upravni odbor HORES-a
05. April 2024
U hotelu „Hyatt Regency Belgrade“, u četvrtak, 4. aprila 2024. godine, održana je...
Hospitality
53. Skupština HORES-a zakazana za 4. april u hotelu Hyatt
03. April 2024
Poslovno udruženje hotelsko-ugostiteljske privrede HORES održaće 53. Skupštinu 4....
Hospitality
World Travel Awards: Regent Porto Montenegro sedmi put proglašen vodećim hotelom u Crnoj Gori
19. March 2024
Regent Porto Montenegro ponosno objavljuje svoju sedmu pobedu kao vodeći hotel u Crnoj Gori na...