U planu gradnja hotela visoke kategorije na Jablaničkom jezeru

15. May 2023
Image by Classically Printed from Pixabay
Image by Classically Printed from Pixabay

Na Jablaničkom jezeru planira se gradnja turističkog kompleksa, odnosno hotela sa plažama i drugim sadržajima, stoji u izmenama Regulacionog plana Jablaničko jezero na potezu "Vila – Viseći most", koje su u proceduri. Nosilac izrade plana je firma Ecoplan iz Mostar.

Kompleks bi se gradio na lokaciji Ostrožac kako bi se iskoristio turistički potencijal ove lokacije. Planirana je i gradnja hotela visokog ranga, spratnosti i Po+Su+P+3 sa svim potrebnim sadržajima. Previđa se uređenje zelene površine, staze i stepeništa, prostori za igru dece, prostori za sportove na pesku i slično.

Unutar zone javnih sadržaja smeštaju se hotelski sadržaji kao što je recepcija, restoran i slično, a mogu se smestiti i poslovni sadržaji čije poslovanje je u skladu s osnovnom namenom objekta i nadopunjuju je, kao što su uredskih prostora, trgovina, ordinacija, ugostiteljstva, osobna njega i slično.

Drugi planirani objekt je objekt potpuno iste namene kao i objekt hotela i služi kao dopuna prvom u smislu smeštajnih kapaciteta i ostalih pratećih servisnih funkcija. Ovaj objekt je znatno manjeg gabarita, ali smešten bliže obali i poslovno će više biti orijentiran na obalu i sezonu, dok se poslovanjem odnosno ponudom prvo objekt više oslanja na položaj uz Magistralni put i celogodišnje potrebe korisnika seminari, trgovina, zdravstvene usluge, bavljenje sportom i slično.

Uz parcelu unutar koje je planirana gradnja turističkog naselja planirana je i građevinska parcela kojom se rezerviše prostor za moguću izgradnju trafostanice. Obaveza izgradnje iste regulisaće se uslovima nadležne elektrodistribucije.

Javna rasprava o izmenam regulacionog plana traje do 13. maja.

Izvor: eKapija

Comments (0)

Connected news

Hospitality
Godinu dana od otvaranja: Hotel Borovi u Sjenici – Na dobrom putu
11. September 2023
Sjenica je oduvek bila poznata uglavnom po sjeničkom siru i zimi najnižim temperaturama u...
Hospitality
Domaća platforma za recenzije potpisala partnerstvo sa kompanijom Tripadvisor
08. August 2023
 Fast Review, domaća platforma za recenzije nedavno je potpisala veoma značajno...
Hospitality
Nova investicija na Kopaoniku - U planu gradnja turističkog kompleksa na 25.000 m2
03. August 2023
Na Kopaoniku u KO Kriva Reka u Opštini Brus, u blizinu hotela Srebrnac, u planu je...
Hospitality
Hotel Beli izvor na Goču ima novog vlasnika
27. July 2023
Kompaniija Eter doo kupila je za 12,1 milion dinara deo imovine Hotelsko-turističkog preduzeća...