U Beograd stiže još pet svetskih hotelskih lanaca

19. Jun 2017
U Beograd stiže još pet svetskih hotelskih lanaca

Preuzimanjem hotela Excelsior od strane kompanije Accor, najavljenim otvaranjem jednog Hiltona u centru Beograda i početkom izgradnje hotela W Belgrade i The St. Regis Belgrade - srpska prestonica će i definitivno stati rame uz rame sa svetskim turističkim metropolama.

Za manje od godinu dana hotelijerska scena u Srbiji se potpuno promenila. Staro pravilo da jedan svetski lanac hotela povlači dolazak i konkurencije, ponovo se pokazalo kao tačno. Naime, posle otvaranja Marriotta, koji pripada Starwood lancu, turistički radnici su sa nestrpljenjem očekivali koji će svetski brend otvoriti vrata gostima u srpskoj prestonici.

Međutim, pre nekoliko dana Accor je preuzimanjem hotela Excelsior uspeo da raširi korporacijsku zastavu nedaleko od skupštine Srbije.

- Konačno smo došli na nivo da više nema razlike u kvalitetu smeštaja između Beograda i ostalih svetskih prestonica - kaže Gergi Genov, direktor Udruženja hotelijera i restoratera HORES.

- Svi ovi hotelski lanci podižu kvalitet usluge, obuku zaposlenih i rezervacione sisteme koji su pravo bogatstvo.

U narednih godinu dana Beograd će dobiti jednog Hiltona, a zatim sledi izgradnja superluksuznog hotela W Belgrade, koji će biti najlepši objekat u Beogradu na vodi. Takođe, najavljena je i izgradnja hotela iz lanca St. Regis. Međutim, uz Beograd kao motor, čitava hotelska scena Srbije biće promenjena, jer domaći biznismeni sve više ulažu u smeštajne objekte. Tako je, između ostalog, ove godine MK kupio objekat u Novom Sadu, a A grupa završava izgradnju ogromnog kompleksa na Zlatiboru.

Udruženje hotelijera HORES je potpisalo Globalni etički kodeks Svetske turističke organizacije. Ovi ekološki standardi znače da u srpskim hotelima više neće biti bacanja peškira na pod, jer su obavezni da poštuju energetsku efikasnost na sve moguće načine. Takođe, podsticaće se posluživanje lokalnih namirnica. Žil Klavije je naglasio da kompanija Accor planira da smanji obim namirnica koje se bacaju i da će u narednom periodu gosti dobijati potrebnu i opravdanu količinu hrane.

Izvor: Novosti

Komentara (0)

Povezane vesti

Hotelijerstvo
Svetski poznata hotelska grupacija koja uspešno posluje i u Srbiji ulazi na zahtevno tržište Saudijske Arabije
18. April 2024
Jedna od vodećih svetskih hotelskih grupacija, Karisma Hotels & Resorts, koja je nedavno...
Hotelijerstvo
Izabran novi Upravni odbor HORES-a
05. April 2024
U hotelu „Hyatt Regency Belgrade“, u četvrtak, 4. aprila 2024. godine, održana je...
Hotelijerstvo
53. Skupština HORES-a zakazana za 4. april u hotelu Hyatt
03. April 2024
Poslovno udruženje hotelsko-ugostiteljske privrede HORES održaće 53. Skupštinu 4....
Hotelijerstvo
World Travel Awards: Regent Porto Montenegro sedmi put proglašen vodećim hotelom u Crnoj Gori
19. Mart 2024
Regent Porto Montenegro ponosno objavljuje svoju sedmu pobedu kao vodeći hotel u Crnoj Gori na...